Onzichtbaar licht: ‘Dark Light’

Illuxtron heeft een reflector met nagenoeg “onzichtbaar” licht ontwikkeld. Dit wordt de ‘Dark-light technologie’ genoemd.

De ‘Dark-light technologie’ zorgt ervoor dat de hoeveelheid schittering, ook wel strooilicht genoemd, aanzienlijk minder is. Door het ontbreken van dit strooilicht zal het licht, voor degene die zich buiten de lichtbundel begeeft, niet zichtbaar zijn. Hier komt de term ‘Dark-light technologie’ vandaan.

Extreem lage UGR.

De ‘Dark Light technologie’ van Illuxtron maakt gebruik van reflectoren die zijn voorzien van ‘’micro-facetten’’. Deze ‘’micro-facetten’’ zijn zo afgesteld dat het licht alleen het oppervlak beschijnt daar waar dit nodig is. Er ontstaat een strakke gradenbundel die weinig strooilicht bevat.

Armaturen van Illuxtron waarin deze Dark Light technologie wordt toegepast hebben een extreem lage UGR waarde <16. UGR staat voor Unified Glare Rating en is de aanduiding van de hoeveelheid schittering die wordt waargenomen bij een armatuur.

Energiezuinig

Dankzij deze ’’micro-facetten’’ die een lage UGR geven gaat er geen licht verloren. Er is minder energie nodig om tot dezelfde lichtwaardes te komen als bij vergelijkbare LED armaturen. Dat maakt de  ‘Dark-light technologie’ niet alleen optisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en energievriendelijker.

Op dit moment zijn binnen het Illuxtron assortiment de onderstaande armaturen met deze Dark Light technologie verkrijgbaar;

LED paneel:
– Aviora

Downlights:
– Fluxe 35,
– Fluxe 50,
– Fabio 35,

Vanaf januari 2018 te verkrijgen;

Downlights:
– Linea 68

UGR waarde wordt minder dankzij de Dark Light technologie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over de Dark Light technologie? Neem dan hier contact met ons op.