Wat is de NEN-EN 12464-1?

Goed zicht op de werkplek is essentieel in het dagelijkse leven. Of er nu werkzaamheden worden uitgevoerd in een magazijn, aan een productieband of achter het bureau, zonder voldoende licht wordt goed werk leveren een onmogelijke taak. Te weinig licht kan de nauwkeurigheid en de concentratie nadelig beïnvloeden. Goed licht daarentegen, draagt bij aan de veiligheid in het pand. Het is daarom belangrijk om ook de overige ruimtes in bedrijfspanden goed te verlichten. NEN-EN 12464-1 is de Europese norm die hier eisen over stelt.

Voor iedere ruimte en toepassing zijn er andere verlichtingseisen. Er wordt gekeken naar welke werkzaamheden er in een ruimte verricht worden. Een kantoor heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een magazijn. Al deze normen zijn vastgesteld in de Europese norm NEN-EN 12464-1. In deze norm wordt er gekeken naar de verblindingsfactor (UGR), Lux waarden en kleurweergave (Ra). Hieronder kunt u exact zien hoeveel licht er in welke ruimte nodig is volgens de NEN norm. Heeft u nog vragen over deze NEN norm of wilt u meer informatie? Neem dan hier contact met ons op. Samen behalen wij het beste lichtresultaat!

NEN norm tabel