RZB Twindot

Door de huidige vanzelfsprekendheid van mobiele schermen in smartphones, tablets en laptops is niet-verblindend licht niet alleen in kantoorruimten vereist. Ook voor alle andere omgevingen is toekomstig een aangenaam lichtklimaat met beperking van de directe verblinding wenselijk.
RZB ziet het als belangrijkste doel om de ontwikkeling te richten op lichtsystemen, die verblindingsvrij, aangenaam LED-licht van bijzondere kwaliteit vanuit transparante kunststofplaten universeel toepasbaar maken.

Tevens streeft RZB ernaar om door de kenmerken ‘minimalistische vorm’ en ‘transparante lichtsturing’ een magische lichtesthetiek te creëren, welke de armaturen kwalificeert voor een open toepassing in elke architectonische omgeving. Bovendien bestaat er een optionele ondersteuning voor het biodynamische daglichtritme (Human Centric Lighting – HCL). Deze Tunable White-uitvoeringen zijn bijzonder waardevol voor het emotionele welzijn van de gebruikers.

Als eerste productfamilie met magische lichtesthetiek realiseert RZB de LED-pendelarmatuurserie Twindot. Deze lichtsystemen zijn gebaseerd op de concepten voor een nieuwe generatie van licht-uitkoppelende microprismatiek en het authentieke systeemdesign van de gerenommeerde ontwerper Hartmut S. Engel, met wie RZB al vele jaren succesvol samenwerkt.
De transformatie wordt een success door middel van de ‘Twindot-lichttechnologie’: de innovatieve microprismatiek verandert de totale reflectie van de lichtgolven in het transparante kunststof (PMMA) in magisch licht. In de ruimte verspreidt zich een aangenaam zacht licht met geleidelijke schaduwen en verblindingsvrij licht voor ‘zien en werken’. Zachte lichtpoëzie wordt hier een zinnenprikkelende ervaring.

Pluspunten

+ Made in Germany
+ Innovatieve en verblindingsvrije Twindot-prisma‘s
+ Gelijkmatig brede lichtverdeling, direct en indirect
+ Aangenaam zacht licht met geleidelijke schaduwen
+ Optioneel: smart+free Bluetooth-besturing of daglicht- en aanwezigheidssensor
+ Tunable White-uitvoering beschikbaar
+ Mogelijkheid om een Twindot-lichtlijn te creëren
+ Uitstekend geschikt voor kantoren (UGR ≤ 19) en beeldschermwerkplekken volgens EN 12464-1
+ Lichtrendement tot 130 lm/w
+ Lichtvermogen 6.500 lm tot 8.100 lm
+ LED levensduur > 60.000 uren
+ L100 CLO gestuurd voor een gelijkblijvend lichtvermogen gedurende de hele levensduur

De nieuwe Twindot-serie is verkrijgbaar als:

  • Twindot SYSTEM K:
    Het getalenteerde LED basissysteem voor individuele armaturen, sensoriek en lichtlijnen – twee-punts pendelophanging met stroomtoevoer via transparant voedingskabel
  • Twindot SYSTEM S:
    Uitzonderlijke, individuele LED-armatuurformaten, supervlak en exclusief – 4-punts pendelophanging met stroomtoevoer via filigrane ophangkabels

Wilt u meer informatie over dit product? Neem dan hier contact met ons op!