Wat is de RoHS richtlijn?

 

De RoHS staat voor Restriction of Hazardous Substances, ofwel beperking van gevaarlijke stoffen richtlijn 2011/65/EU. Sinds 2006 verbiedt deze richtlijn het gebruik van kwik in (verlichtings)producten die op de Europese markt worden gebracht.

Nieuwe RoHS richtlijn

Vanaf 2023 komt er een nieuwe Europese Verordening welke als doel heeft om het gebruik van bepaalde verlichtingsproducten uit de markt te halen, zoals de fluorescentielamp. Hiermee wordt het ontwerp en realiseren van energiezuinige verlichting bemoedigd. Ook draagt het bij aan de circulaire economie en wordt de transparantie van productinformatie versterkt.

Vrijstellingen

De RoHS richtlijn verleende vrijstellingen aan bepaalde productfamilies die niet eenvoudig vervangen kunnen worden, zoals T5 en T8 fluorescentielampen, compact fluorescentielampen met een steeklampvoet en een afzonderlijke voeding, hogedrukontladingslampen en lampen voor speciaal gebruik (bijv. UV-C lampen). Begin 2022 zijn deze vrijstellingen gewijzigd met de volgende consequenties:

Maak gebruik van duurzame verlichting

Vandaag de dag zijn duurzaamheid en toekomstvastheid belangrijke topics binnen het realiseren van lichtoplossingen. Zo dienen binnen vervangingsprojecten alle armaturen te worden geverifieerd en gevalideerd vóór de vervanging van de traditionele lichtbron door een LED lichtbron. Met onze merkonafhankelijkheid kunnen wij een breed assortiment aan goed presterende alternatieven bieden die allen voldoen aan de huidige minimale normen & eisen.

Onze engineers denken graag met u mee en geven u professioneel lichtadvies, neem via deze weg contact met ons op.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.