Wat is een lichtberekening?

Een lichtplan en een lichtberekening zijn belangrijke onderdelen om te komen tot uw lichtinstallatie. Met de lichtberekeningssoftware Dialux maken onze expertises graag een professionele lichtberekening voor u.

In de lichtberekening wordt het verwachte lichtbeeld gesimuleerd. Zo kan er berekend worden hoeveel verlichting u nodig heeft om aan de minimale eisen van een opdracht te voldoen.

Voldoende licht is heel belangrijk! Te weinig licht zorgt voor vermoeidheid en zorgt daardoor voor meer ziekteverzuim. Ook de arbeidsproductiviteit neemt af bij te weinig licht. Laat daarom berekenen of uw ruimte genoeg licht heeft! In onze lichtberekeningen worden de normen uit de Arbowet gehanteerd als maatstaf. In deze zogenoemde NEN-norm staat beschreven wat volgens Arbo-richtlijnen de minimale hoeveelheid licht is waaraan een ruimte moet voldoen. Dit kan per functie en werkplek verschillend zijn.

Onze calculatieafdeling zal aan de hand van de berekeningen kijken welk aantal lampen de juiste lichtopbrengst levert, ook zal er gekeken worden naar de verdeling van de armaturen. De lichtbundel en het lumenoutput van een armatuur is belangrijk voor het behalen van bepaalde Luxwaarden. Zodra u klaar bent kunt u het gewenste armatuur uitkiezen. Deze worden dan verwerkt in een lichtoplossing.

Heeft u een lichtberekening nodig? Neem dan contact op met onze calculatieafdeling. Ze nemen dit graag van u over.