LED verlichting, licht van de toekomst

LED verlichting, licht van de toekomst

LED verlichting is de verlichting van de toekomst. Maar wat is LED nu eigenlijk?

LED staat voor Light Emitting Diode. Een elektronische lichtbron die geen gebruikt maakt van verbranding.  Een diode is een elektronisch onderdeel en een goede geleider die stroom in één richting geleid maar praktisch niet in de andere. Een LED kan daardoor meer uren licht geven dan een spaarlamp voordat deze defect gaat. Daarnaast gebruikt LED verlichting met gelijke lichtsterkte tot wel 8 keer minder stroom dan gewone verlichting.

Een belangrijk aspect van LED is de lumen/watt verhouding. De lichtstroom staat voor de hoeveelheid energie die een lamp in alle richtingen uitzendt. Een gloeilamp levert 12-15 lumen per watt ten opzichte van de LED lamp die 60-100 lumen per watt levert.  Wij zoeken samen met diverse fabrikanten naar een lumen/watt verhouding die steeds geoptimaliseerd wordt. Dus meer lumen met minder watt.

Wij zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Juist ook voor u volgen wij de markt kritisch. Veel wordt er beweerd en geschreven over LED, maar één ding is duidelijk: lang niet alle armaturen en lichtbronnen zijn goed genoeg voor professionele toepassing.  Goede producten zullen wij u graag adviseren. Zeker in bepaalde situaties is LED verlichting de perfecte oplossing. Per situatie zullen wij kijken of LED verantwoord te gebruiken is. Het toepassen van goede LED verlichting is in uw project mogelijk. Het vakkundige team van Maas & Hagoort brengt gratis uw energiebesparingsmogelijkheden in kaart. Vraag direct lichtadvies aan!

Vraag direct lichtadvies aan