Voor u heeft Maas & Hagoort een compleet assortiment noodverlichting. U kunt rekenen op een gedegen advies en een concurrerende calculatie. We hebben kennis van de voorwaarden en regelgeving. Ook het inbouwen van noodunits in armaturen is onze expertise.

Noodverlichting wordt gevoed door een bron. Deze bron is onafhankelijk van het lichtnet die de normale verlichting voedt. Als de netspanning weg valt, dan blijft het noodverlichtingsarmatuur branden of zal het gaan branden. Noodverlichting beschikt dus over een eigen energie voorziening.

Toepassing noodverlichting

De toepassing van dit soort verlichting is divers. Dit is afhankelijk van de functie die zij in het gebouw vervuld. Algemene noodverlichting zorgt voor een lichtniveau wat toereikend is om het gebouw te verlaten. Noodverlichting met pictogrammen geeft de richting van de vluchtweg en de finale uitgang uit een gebouw aan. Onze adviseurs begeleiden u graag in de juiste keuze en toepassing binnen de geldende normen.

Door de aanwezigheid van licht tijdens noodsituaties is men in staat om via vluchtroutes snel en veilig het gebouw te verlaten. Een correcte verspreiding van het licht zorgt tevens voor vermindering van paniek. Wilt u weten of bij u de noodverlichting verbetert kan worden? Moet er een nieuw plan gemaakt worden? Dan komt u er vast met ons uit! Samen werken we aan het beste lichtresultaat.