Futura Zoetermeer

Maas & Hagoort is samen met Klunder architecten en de Barendrecht Elektra verantwoordelijk voor de verlichting in het pand van Futura. Aan de buitenkant van ieder appartement is er een wandarmatuur geplaatst wat een ultieme en gezellige sfeer geeft in het donker, zowel buiten het gebouw als in de binnenruimtes. Daarnaast is er gebruik gemaakt van duurzame LED verlichting om aan de eisen van de opdrachtgever te voldoen. Dit bijzondere wooncomplex voldoet aan de BREEAM normen. Ook de UGR waarde is goed.

In het ontwerp, de engineering, constructie en realisatie van Futura is alles erop gericht om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit betreft energie, licht, lucht, geluid en water. Zo vangt het grote atrium ’s zomers warmte op die ’s winters het gebouw deels verwarmt. Ook wordt hemelwater niet op het riool geloosd, maar in de naastgelegen watervijver geborgen. Andere voorbeelden van duurzaamheidsoplossingen zijn warmte-koudeopslag, lage temperatuurregeling met koeling, een afgewogen situering en ontwerp van woningen en de aanleg van een natuurvriendelijke omgeving.

Lees meer

In 2014 is het nieuwe en futuristisch ogende appartementengebouw Futura aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer, geopend. Futura is duurzaam wonen op loopafstand van het Stadshart in Zoetermeer. Het complex bestaat uit 69 ruime, moderne en lichte appartementen die van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit zijn. De zeer divers ontwikkelde appartementen bieden een gevarieerd aanbod en hebben woonoppervlakten van 79 m² tot 141 m². De meeste appartementen beschikken over een terras met een oppervlakte van circa 20 m². De keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur en de badkamer is voorzien van modern tegelwerk, een inloopdouche, een dubbele wastafel en een 2e toilet.

Futura kenmerkt zich als bijzonder duurzaam wooncomplex. Het is het eerste woongebouw in Nederland dat voldoet aan de ambitieuze duurzaamheidsnorm ‘BREEAM’. De beoordeling was ‘zeer goed’. Futura onderscheidt zich niet alleen met deze hoge duurzaamheidsdoelstelling door het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken maar ook door de bijzondere architectuur.

Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!