Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht!

Nederland is een fietsland, dat is bekend. Ook in de stad Utrecht zijn veel fietsen. Om al deze fietsen te bergen is recent een gigantische fietsenstalling geopend. Op dit moment kunnen er al 6.000 fietsen worden geparkeerd maar in 2018 zal er plaats zijn voor maar liefst 12.500 fietsen. Deze fietsenstalling is de grootste fietsenstalling ter wereld! U kunt hem vinden bij het Utrechtse treinstation. De stalling is verlicht door Maas & Hagoort. De realisatie van het lichtplan kwam dankzij de samenwerking met BAM Bouw en Techniek Bunnik tot stand.

Om dit hypermoderne fietsparadijs in te mogen, moet een bezoeker inchecken met de ov-chipkaart. Het rode fietspad leidt de bezoeker langs alle rijen. Het uitgangspunt voor de bouw van deze stalling is dat de fietser zo snel mogelijk bij de trein kan zijn. De architect kan trots zijn want dat is inderdaad gelukt, vanaf diverse plaatsen wandelt u zo het perron op.

In zo’n grote fietsenstalling is het kwijtraken van de fiets een reĆ«el probleem en daarom is er in deze fietsenstalling goed verlicht. De stalling is duidelijk ingedeeld in drie grote verdiepingen. Er wordt door middel van digitale borden in de stad aangegeven hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.

Bent u een liefhebber van fietsen? Dan is het bekijken van project Fiets Experience Center De Fietser zeker de moeite waard!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte van de nieuwste projecten!Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!