De rol van een operationeel inkoper

 

De afdeling inkoop heeft dagelijks te maken met de inkoop van een breed scala aan verlichtingsproducten. Een van de taken is het zorgvuldig zoeken en selecteren van  geschikte (internationale) leveranciers en fabrikanten. Door onze merkonafhankelijkheid vertegenwoordigen wij meer dan 200 fabrikanten en dus meer dan 250 merken en collecties. Zo kunnen wij u het beste bieden. Dat maakt ons uniek! Onze collega en inkoper Mathijs Gideonse vertelt over zijn werkzaamheden en de rol die afdeling inkoop speelt bij onze merkonafhankelijkheid.

Maas Hagoort
Meer dan alleen inkopen

Op de afdeling inkoop doen onze collega’s meer dan alleen inkopen van verlichting. Product-selectie, artikel- en prijsbeheer, projectoverdracht en codering behoren onder andere ook tot de taken. Hierover vertelt Mathijs: “Wij werken samen met veel fabrikanten en merken. Hierbij zorgen wij regelmatig dat alle nieuwe gegevens van producten en prijzen worden verwerkt in onze systemen. Op deze manier werken wij met een assortiment die altijd up-to-date is. Hierdoor kunnen onze collega’s en specialisten altijd de beste lichtoplossing bieden voor de beste prijs. Wanneer een opdracht eenmaal ‘gescoord’ is zorgen wij vervolgens voor een goede projectoverdracht. Het is essentieel dat wij alle input van de klant, over de wensen en eisen voor de levering, verzamelen. Hiermee ondersteunen wij vanuit inkoop onze collega’s van de logistiek voor een tijdige planning en een gestroomlijnde levering.”

"Met veel enthousiasme draag ik bij aan de merkonafhankelijkheid van Maas & Hagoort."
Mathijs Gideonse, Operationeel inkoper
Investering

Veel internationale fabrikanten willen graag met ons samenwerken omdat we niet afhankelijk zijn van (voorkeurs)leveranciers of gebonden zijn door bepaalde minimum afnames. Hierdoor hebben wij door de jaren heen veel kennis van leveranciers, merken en producten opgedaan. Mathijs vertelt hierover: “Een belangrijke investering waar wij continue aan werken is het verzamelen, verwerken en analyseren van alle belangrijke data. Ook het onderhouden van de persoonlijke relaties met alle leveranciers is een investering die wij graag maken. Op deze manier kunnen wij onze merkonafhankelijkheid versterken en borgen.”

Maas Hagoort
Totaalleverancier

Het is niet vanzelfsprekend dat het beste armatuur voor een bepaald project beschikbaar is. Vanuit de afdeling inkoop is er dagelijks contact met veel verschillende fabrikanten. Contact waarbij wij de beste producten voor de beste prijs vastleggen. Naast het leveren van armaturen, van praktisch alle merken, bieden wij ook de mogelijkheid aan voor diverse aanvullende diensten. Mathijs licht toe: “Naast het bieden van lichtadvies, engineering en levering, bieden wij onze klanten ook diensten zoals inventarisatie, snoerenplan, montage en licht control. Door deze bundeling van kennis en expertise kunnen wij elk project volledig opleveren van lichtadvies tot levering en montage. Waarbij wij ook de verantwoordelijkheid nemen als er iets mis gaat met de verlichting tijdens een project. Zo kunnen wij onze klanten een totaalpakket aanbieden en hun tijdens een project volledig ontzorgen.”

Benieuwd hoe wij onze merkonafhankelijkheid om kunnen zetten naar een voordeel in het scoren en realiseren van uw projecten? Neem via deze weg contact met ons op.