Lichtberekening

Een lichtberekening is een essentieel onderdeel van ieder verlichtingsplan.

In de lichtberekening wordt het verwachte lichtbeeld gesimuleerd. Zo berekenen wij zeer accuraat hoeveel verlichting u nodig heeft om aan de minimale eisen van een opdracht te voldoen.

Heeft u een lichtberekening nodig voor uw project? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Lichtberekening aanvragen
Onze aanbieding is altijd op tijd en voldoet aan de gestelde eisen
Wij dragen financiële en ontwerp verantwoordelijkheid
Wij bieden toekomstbestendige licht control LEES VERDER

Lichtberekening als basis voor uw lichtplan

Binnen ieder lichtplan is het belangrijk dat er op een juiste manier wordt gekeken vanuit de verschillende aspecten van het licht. Bij ieder project kijken wij bijvoorbeeld naar het soort gebouw zoals onderwijs, bedrijven of zorg. Maar, het belangrijkste is dat wij de tekeningen van project of van de ruimte bekijken om een beeld te schetsen waarin de verlichting zal komen. Wat is de functie van de ruimte en welke werkzaamheden worden er verricht?

Deze informatie is simpelweg nodig voor het bepalen van de uiteindelijke invulling van het lichtplan en vormt de basis voor de lichtberekening. Het helpt bij het bepalen van:

● Hoeveel armaturen u nodig heeft om uw ruimte comfortabel te verlichten.

● Manieren om de efficiëntie van het verlichtingssysteem te verhogen.

● Welke lichttechniek en armaturen het meest geschikt zijn voor het project.

Het effect van de juiste lichtberekening

Wij vertalen uw wensen op maat in een functioneel lichtplan.

Het functionele gebruik van een ruimte valt of staat bij de hoeveelheid licht. Een voorbeeld hierin is dat te weinig licht kan zorgen voor vermoeidheid. Het gevolg van hiervan is meer ziekteverzuim. Een ander voorbeeld is dat de arbeidsproductiviteit afneemt bij te weinig licht.

Wij gaan daarom zeer secuur om met de lichtberekening van een verlichtingsproject. In onze lichtberekeningen worden de normen uit de Arbowet gehanteerd als maatstaf. In deze zogenoemde NEN-norm staat beschreven wat volgens Arbo-richtlijnen de minimale hoeveelheid licht is waaraan een ruimte moet voldoen. Dit kan per functie en werkplek uiteraard verschillend zijn.

Lichtberekening aanvragen
Meer over lichtnormen

Lichtberekening: de aanpak

Onze lichtengineers gaan aan de hand van de uitkomst van de verschillende berekeningen kijken welk aantal armaturen per ruimte de juiste lichtopbrengst levert. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar de verdeling van de armaturen. De lichtbundel en het lumenoutput van een armatuur zijn belangrijk voor het behalen van bepaalde luxwaarden in een bepaalde ruimte. Wanneer de uitkomsten definitief zijn zal er gekeken worden naar de beste mogelijke armaturen binnen uw project. Als merkonafhankelijke ketenpartner zorgen wij vervolgens voor een lichtontwerp binnen de normen van het bestek en binnen uw budget.

Heeft u een lichtberekening nodig voor uw project? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Lichtberekening aanvragen

Nog aan het oriënteren?
Vraag whitepaper ‘lichtplan’ aan!

Installaties binnen utiliteitsprojecten zijn complex en uitdagend. Als projecteigenaar ervaart u steeds hogere risico’s bij het binnenhalen van projecten. Bent u op zoek naar een compleet lichtplan voor uw installatieproject? Vraag dan onze whitepaper aan: ‘De essentie van een lichtplan’. Lees verder over de verschillende stappen in het ontwerpproces, van inventarisatie tot lichtberekening en lichtontwerp. Ontdek in deze brochure hoe u installatieprojecten scoort en realiseert met de juiste lichtoplossing.

Lichtberekeningen vertaald naar de praktijk:
Alle projecten

Innovatie in verlichting

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw project. U wilt elk project zo efficiënt, veilig en rendabel mogelijk uitvoeren. De innovatieve lichtoplossingen van Maas & Hagoort zorgen voor een duurzaam pand en een gezonde werkomgeving.

Benieuwd hoe wij u kunnen ontzorgen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.