Zekerheid met controls

De toekomst van lichtregeling is draadloos.

De wereld van verlichting is continu in ontwikkeling. LED verlichting is de standaard door regelgeving en energie-efficiëntie. Vandaag de dag verlangt verlichting controle. Dit met als doel om het welzijn, de veiligheid en productiviteit van een ieder te waarborgen. Eén van de grootste ontwikkelingen hierin is draadloze lichtbediening, ook wel licht control genoemd. Het zorgt binnen uw project voor meer flexibiliteit, kostenbesparing, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid.

Maas & Hagoort is als onafhankelijke lichtpartner de partij voor uw gehele project. Zo ook voor de programmering en control van verlichting. Deze belofte zetten wij kracht bij door de eerste implementatiepartner van Casambi in Nederland te zijn. Dit levert u als installateur voordelige en gebruiksvriendelijke installaties op. Door gebruik te maken van Casambi wordt uw scoringskans en winst per project aanzienlijk verhoogt.

Vraag uw licht controlsplan aan

Casambi, de nieuwe standaard.

Casambi is het gebruiksvriendelijke ecosysteem, waarmee verlichting draadloos kan worden aangestuurd. De draadloze oplossing van het Casambi systeem is gebaseerd op Bluetooth Low Energy, de enige low power draadloze technologie in alle moderne smartphones en tablets, waardoor het de enige mainstream en toekomstbestendige low power radiotechnologie ter wereld is. Bluetooth Low Energy is ontwikkeld in het Nokia Research Center waar de oprichters van Casambi werkten. Daarom heeft Casambi het unieke voordeel gehad om het potentieel van Bluetooth Low Energy al vroeg te realiseren. Casambi begon met de ontwikkeling van de oplossing voordat er Bluetooth Low Energy-apparaten op de markt waren. 

Casambi is de kern van een heel ecosysteem aan producten. Alle producten van Casambi, evenals de producten van alle partners van Casambi, zijn 100% compatibel met elkaar. Bij gebruik van meerdere verlichtingsproducten met het Casambi systeem ontstaat er een mesh netwerk. Dit is een netwerk waarbij iedere Casambi ontvanger of zender contact heeft met andere ontvangers of zenders in hetzelfde bereik. Op deze manier ontstaat er een netwerk wat stabieler is dan een WIFI netwerk. Als er onverhoopt een verbinding tussen ontvangers of zenders wegvalt vindt het mesh netwerk altijd weer een andere weg. Er is dus geen ‘single-point-of failure’. Alle Casambi ready-producten worden geconfigureerd en gebruikt met de Casambi-app.

De voordelen van draadloze lichtsturing

Casambi maakt het programmeren en de control van lichtinstallaties flexibeler, sneller en goedkoper voor u als installateur.

Casambi is gebaseerd op Bluetooth Low Energy. Een stabiel systeem welke onafhankelijk is van bedrading en/of internet. Het volledig draadloze systeem creëert zelf een netwerk van armaturen, drivers, sensoren en overige lichtproducten welke ten alle tijden in control blijft. Indien er een product defect is of niet communiceert vormt dit dus geen probleem, de overige Casambi Ready producten creëren onderling altijd connectie. Daarbij zorgt onze merkonafhankelijkheid en het uitgebreide partnernetwerk van Casambi er voor dat er altijd een lichtoplossing gecreëerd wordt die voldoet aan de wensen en eisen van het project. Alle producten van Casambi en ook de producten van alle partners van Casambi, zijn compatibel met elkaar.  

Door het draadloze netwerk zijn installaties te vereenvoudigen van traditionele installaties naar installaties zonder stuurdraden. Op deze manier worden installaties sneller en efficiënter ontwikkeld zonder in te leveren op kwaliteit. Sterker nog; uw installaties zijn toekomstbestendig en eenvoudiger te onderhouden. Op deze manier zorgt u voor een groot concurrentievoordeel waarmee u projectinstallaties realiseert met een hogere scoringskans en winst.

Icon
Wij zijn Official Implementation Partner van Casambi
Icon
Onze lichtcontrol oplossingen zijn toekomstbestendig
Icon
Wij realiseren lagere initiële en exploitatiekosten
Icon
Wij garanderen de juiste programmering en bediening van licht
Icon
Wij bieden de juiste trainingen richting eindgebruikers over Casambi

Casambi verhoogt de kwaliteit, verlaagt de kosten en maakt de bediening van verlichting gebruiksvriendelijker voor de eindgebruiker.

Ook de eindgebruiker van het te verlichten project ondervindt vele voordelen in het gebruik van draadloze lichtsturing. Wij beloven met onze control lagere exploitatiekosten door een sterke verbetering in het energieverbruik te realiseren. Daarbij is het Casambi ecosysteem toekomstbestendig en schaalbaar; de producten kunnen eenvoudig geüpdatet worden via Bluetooth en er kan een onbeperkt aantal netwerken worden gecombineerd. Op deze manier kunnen alle armaturen gezamenlijk bestuurd worden. Licht in control binnen één ruimte als ook binnen het gehele object.

Ook is Casambi eenvoudig te bedienen met smartphone of tablet via de eigen besturingsapplicatie. Deze gebruiksvriendelijke app is gratis beschikbaar in de iOS of Android stores. De Casambi applicatie is eenvoudig te gebruiken, ongeacht technische vaardigheid. Daarbij dragen wij graag zorg en verantwoordelijkheid voor de programmering van het licht. Hierbij kunnen wij ook een training met de (eind)gebruikers voor u verzorgen.

Nog aan het oriënteren?
Vraag onze whitepaper ‘Casambi’ aan!

Maak kennis met de toekomst van draadloze lichtbesturing. Casambi maakt draadloze lichtsturing mogelijk met bluetooth energy. Casambi is schaalbaar en kan worden uitgebreid met nieuwe functies en armaturen. Bent u op zoek naar slimme lichtregelsysteem voor uw installatieproject? Vraag dan onze whitepaper aan: ‘Licht control voor de moderne wereld: Casambi’. In deze whitepaper vertellen wij u alles over Casambi en de grootse voordelen hiervan voor de installateur.

Implementatiepartner

Tijdens uw installatieprojecten gaan wij graag aan de slag als totale partner van het gehele verlichtingsproject. Dit betekent dat wij graag vroeg betrokken raken tijdens het proces.

Inhoudelijk betekent dit:

  • Dat wij u adviseren over toe te passen componenten bij het juiste armatuur. Op deze wijze wordt er een vermindering van faalkosten gerealiseerd.
  • Lichtadvies op maat; een lichtplan inclusief tekening met locatie van armaturen en componenten en een advies met betrekking tot schakelingen en scene gebruik.
  • Een voorprogrammering van componenten voor snelle foutloze montage. Op deze manier kan het voorgeprogrammeerde netwerk direct in gebruik genomen worden.
  • Plug & play aanlevering van alle armarturen om extra aansluitwerkzaamheden binnen het project te voorkomen.
  • De inregeling van de verlichting wordt op locatie door ons gerealiseerd inclusief instructie van het systeem aan de eindgebruiker.

Op deze wijze ontwikkeld u als installateur voordeligere en gebruiksvriendelijkere installaties voor uw opdrachtgever. Dit allemaal met het gezamenlijke doel om u een hogere scoringskans en winst per project te laten realiseren.

Innovatie in verlichting

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw project. U wilt elk project zo efficiënt, veilig en rendabel mogelijk uitvoeren. De innovatieve lichtoplossingen van Maas & Hagoort zorgen voor een duurzaam pand en een gezonde werkomgeving.

Benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van licht control?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon