Inventarisatie van verlichting

Digitale lichtscan voor een betere begroting & efficiëntere uitvoering 

In elk lichtproject, met name bij renovatietrajecten, is inventarisatie een cruciale stap. Een grondige lichtinventarisatie minimaliseert risico’s en voorkomt verrassingen. Denk aan ontwerpfouten of uitdagingen in de montage van verlichting. Het doel is om een duidelijk beeld te krijgen van potentiële obstakels, zoals verborgen gebreken of onverwachte structurele problemen. Door onze inventarisatie heeft u een helder overzicht van de verlichting op de project locatie. Dit stelt u in staat om geïnformeerd beslissingen te nemen. Zo draagt een lichtinventarisatie bij aan een nauwkeurige planning, inzichtelijke locatie gegevens en proactieve werkvoorbereiding. Daarnaast bespaart u tijd en minimaliseert u risico’s bij de uitvoering.

Door onze inventarisatie zorgen wij voor een duidelijke lichtoplossing in uw project. Zo helpen wij u bij het realiseren van installatieprojecten, van start tot finish.

INVENTARISATIE AANvragen
Inschrijven webinar
Icon
Krijg een compleet beeld van de verlichting
Icon
Bespaar tijd met een efficiënte digitale lichtscan
Icon
Data voor offsite werkvoorbereiding

De voordelen van inventarisatie:

Met onze inventarisatie helpen wij u bij het inzichtelijk maken van een project. Dit zorgt voor diverse voordelen van ontwerp tot installatie. Ontdekt de voordelen:

  • Nauwkeurige planning en begroting: De lichtscan biedt een nauwkeurige weergave van een ruimte, inclusief alle details. Dat geeft bijvoorbeeld inzicht in het aantal armaturen in een ruimte en de plafondindeling. Dit biedt een perfecte basis voor een nauwkeurige planning en begroting.
  • Inzicht op locatie voor engineer: Door de gebouwanalyse is alles in beeld gebracht. De engineer die een lichtplan maakt heeft daardoor een duidelijk en compleet beeld van de situatie. Hierdoor weet de engineer welke oplossing het beste past bij het project.
  • Off-site werkvoorbereiding: De lichtscan helpt u om risico’s te beperken en proactieve maatregelen te nemen. Het montageteam kan de situatie beter inschatten. Ze weten welk materiaal nodig is voor de montage. Als er bijvoorbeeld speciale situaties, lastige te bereiken locaties.

Conventioneel inventariseren of een digitale lichtscan?

De conventionele methode van inventarisatie is tijdrovend, foutgevoelig en inefficiënt. Op locatie begint het handmatig tellen, meten en registreren. De inventarisator noteert alle gegevens, zoals aantallen, afmetingen en locaties. Het verwerken van deze opgehaalde gegevens vergt veel administratie achteraf. Dit proces is naast foutgevoelig vaak incompleet. Met als gevolg meerdere bezoeken op locatie.

Dit kan anders. Wij verzorgen gebouwinventarisaties met een digitale lichtscan. Met een 360° camera worden alle ruimtes van een gebouw in één keer vastgelegd. Dit maakt het tellen van armaturen, meten en registreren veel sneller en nauwkeuriger. Deze gegevens worden per direct verwerkt in een online systeem. Hier worden ze geanalyseerd, gerapporteerd en gedeeld. Door deze manier van inventarisatie wordt de efficiëntie verhoogt. Met als gevolg een reductie van fouten in de uitvoering.

INVENTARISATIE AANvragen
Inschrijven webinar
Onze lichtscan services:

Welke verlichting past bij uw project? Met onze lichtscan services krijgt u een compleet beeld van uw huidige verlichting en adviseren wij u over optimale lichtoplossingen. Wij bieden drie niveaus van inventarisatie aan: een nulmeting, een verschilanalyse of een totaalplan.

Nulmeting: de huidige lichtomgeving vastgelegd

Nulmeting

Krijg een duidelijk beeld van de huidige situatie  

Bij een nulmeting inventariseren wij de huidige situatie van de verlichting. Dit omvat naast aantallen ook de specifieke kenmerken van elk armatuur. Denk aan serienummers, locaties, conditie en andere relevante details. Deze informatie wordt vastgelegd in een rapport. Het rapport geeft u een duidelijk beeld van de huidige staat van de verlichting. Dit omvat de volgende informatie over de armaturen: aantallen, types, positie, wattages en de kleurtemperatuur.

Vraag hier uw nulmeting aan

Verschilanalyse: verschil tussen huidige en gewenste situatie

Verschilanalyse

Optimale verlichting door een concrete verschilanalyse

Naast het vastleggen van de huidige situatie door een nulmeting, kijken wij vooruit. Wij analyseren de gegevens om te bepalen waar optimalisatie mogelijk is. Als bijvoorbeeld een kantoorruimte wordt geïnventariseerd, meten wij de lichtniveaus. Vervolgens worden deze niveaus vergeleken met de norm. Als bepaalde gebieden te weinig verlicht zijn, doen wij aanbevelingen voor extra armaturen of betere positionering. Deze rapportage helpt bij het identificeren van knelpunten en het plannen van gerichte acties. Het resultaat is een oplossing voor zowel een energiebesparing als kostenbeheersing.

Vraag hier uw verschilanalyse aan

Totaaloplossing: een complete lichtoplossing inzichtelijk

Totaaloplossing

Ontvang een compleet lichtplan voor een lichtoplossing op maat

Bij deze oplossing creëren wij een uitgebreid plan voor de toekomstige situatie. Dit totaalplan zorgt voor een naadloze integratie van technologie en functionaliteit. Een totaalplan begint met een nulmeting en verschilanalyse. Daarnaast ontvangt u een:

  • Lichtplan: Voor uw project verzorgen wij een gedetailleerd lichtplan volgens normen en eisen. Dit omvat de totale invulling van de verlichting in een gebouw of ruimte.
  • Controlplan: In de branche is slimme lichtregeling de standaard. Daarom bepalen wij bij de inventarisatie hoe de verlichting wordt geprogrammeerd, bediend en geoptimaliseerd. Zo heeft u een duidelijk beeld van een toekomstbestendige oplossing.
  • Montageraming: U ontvangt een kostenoverzicht van de montage van verlichting.
  • Snoerenplan: Hoe worden de armaturen aangesloten? Welke kabels zijn nodig? Het snoerenplan beantwoord deze vragen. Het snoerenplan is een overzicht hoe de bekabeling in een gebouw kan worden ingericht. Dit voorkomt verwarring tijdens de installatie.

Vraag hier uw totaalplan aan

Nog aan het oriënteren? Vraag gratis onze whitepaper aan!

Met een digitale lichtinventarisatie krijgt u een compleet beeld van de verlichting in uw project. De perfecte basis voor betere beslissingen en succesvolle installaties. In onze brochure lichtinventarisatie laten wij zien hoe u een compleet 360° beeld krijgt van de huidige lichtsituatie. Download onze brochure voor meer informatie over lichtinventarisatie.

Breng sneller uw lichtproject in kaart

Het handmatig inventariseren van verlichting is tijdrovend, foutgevoelig en vaak incompleet. Lichtinventarisatie met behulp van een digitale lichtscan is tot 70% efficiënter dan handmatige inventarisatie. Zo maken wij gebruik van geavanceerde technologie om uw verlichting snel en volledig in kaart te brengen. Ontdek lichtinventarisatie op onze website.

Vraag uw digitale lichtscan aan!

Bent u klaar om met een digitale lichtscan tot 70% efficiënter te inventariseren? Vraag nu een lichtinventarisatie aan!

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtinventarisatie.