Verlichting in de zorg

De effecten van licht op de menselijke gezondheid zijn groter dan we denken.

Binnen de zorgsector bestaan veel verschillende soorten instellingen. Iedere zorginstelling heeft zijn eigen doel en functie. Verlichting speelt met haar effecten hierin een grote rol. De afgelopen jaren hebben wij vele lichtoplossingen gerealiseerd voor bijvoorbeeld tandartspraktijken, huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. 

De lichtinvulling van deze ruimtes is doorgaans veeleisend. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de verlichting van de kamers: het juiste licht zorgt voor een gevoel van veiligheid en welzijn bij de patiënt en stelt artsen en verplegend personeel in staat om geconcentreerd te werken. 

Wij bieden intelligente lichtoplossingen voor alle toepassingsgebieden binnen de zorg.

Lichtplan aanvragen

Wij verlichten uw zorgproject

Passende lichtoplossingen, zowel natuurlijk als kunstmatig, zijn essentieel voor veilige en ontspannen zorginstellingen die de gezondheid van de patiënt bevorderen. Daarnaast zorgt de juiste verlichting voor een veilige & ontspannen werkomgeving. Goede gezondheid is namelijk één van de belangrijkste dingen in het leven.

Door tegelijkertijd gebruik te maken van slimme, duurzame lichtproducten kunnen wij de efficiëntie (energieverbruik) en de kosten laag houden. Hierdoor garanderen wij altijd de hoogste kwaliteit lichtoplossingen, altijd binnen de gestelde eisen. 

Bent u op zoek naar een partner die u volledig ontzorgt bij het invullen van het lichtplan voor een zorgproject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag lichtadvies aan
Lees meer over lichtadvies

Wij verlichten uw zorgproject

Verbeter de kwaliteit van uw installatieproject binnen de zorgsector met verlichting. In deze download vertellen wij u graag op welke wijze de ideale lichtoplossing voor uw zorgproject bepaald wordt.

Download 'Whitepaper Verlichting in de zorg'

Het belang van goede verlichting in de zorg

Verlichting in de gezondheidssector moet meer bieden dan alleen optimale visuele ondersteuning die voldoet aan de juiste normen. 

Voor de invulling van een perfect lichtplan in de zorg houden wij altijd rekening met de drie belangrijkste kernwaarden van verlichting in de zorg: 

Comfort en gezondheid: Comfort heeft te maken met sfeer, gevoel en in het bijzonder het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze lichtoplossingen passen altijd binnen de functionele eisen van de ruimte. 

Prestatie: In ziekenhuizen, klinieken en verzorgingshuizen kan het juiste gebruik van licht leiden tot minder vermoeidheid, verhoogde concentratie en algemeen betere prestaties.

Efficiëntie: Efficiëntie gaat om energieverbruik. Als merkonafhankelijke leverancier van lichtoplossingen hebben wij de keuze praktische, gemakkelijk te onderhouden lichtoplossingen te bieden. Uiteraard met zo min mogelijk stroomverbruik. Daarbij houden wij rekening met de hoeveelheid daglicht binnen een ruimte of gebouw. Natuurlijke verlichting heeft het extra voordeel dat het energieverbruik en de bijbehorende kosten helpt verminderen. Duurzaamheid staat centraal. 

Sparren over de juiste lichtoplossing voor uw zorgproject?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.