Lichtplan maken

Het zorgvuldig opmaken van een lichtplan kost veel kennis, kunde, aandacht en tijd.

Om een lichtplan voor een bepaald gebouw of bepaalde ruimte te maken is het belangrijk om goed na te denken over de functie van de ruimte. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Welke sfeer moet de ruimte uitstralen? Wie gaat van deze ruimte gebruik maken? En welk licht heb je daarbij nodig? 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van een lichtplan? Vraag via onderstaande button vrijblijvend een introductie van een lichtplan aan!

Lichtplan aanvragen
Whitepaper 'Werkwijze'

Wat is een lichtplan?

Onze partners & relaties bestaan uit installateurs zoals projectleiders en calculators, maar ook uit adviseurs en architecten. Wanneer wij in deze context praten over een lichtplan, heeft dit betrekking op de invulling van de tekening of plattegrond van een gebouw of ruimte. 

Bij de invulling van een lichtplan kijken wij naar verschillende aspecten: het soort gebouw, bijvoorbeeld onderwijs, retail of industrie, de functie van de ruimte en het soort werkzaamheden dat men daar verricht. Al deze factoren hebben effect op de invulling van het lichtplan. Uiteraard zijn ook de financiële eisen van de opdrachtgever hierbij belangrijk.

Op deze pagina gaan wij verder in op hoe wij een gepast lichtplan maken voor uw projecten.

Lichtplan maken: de 6 stappen

Wij vertalen uw wensen op maat in een functioneel lichtplan.

Om een goed lichtplan te realiseren gaan onze lichtadviseurs het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium in gesprek met de opdrachtgever. Hierdoor krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de wensen van de opdrachtgever. Is er een bestek waaraan wij ons moeten houden? Geeft het bestek bijvoorbeeld nauwkeurige beschrijvingen dat een bepaald merk gebruikt moet worden? Of bevat het bestek met de bouwtekening en de beschrijving van het werk de voorwaarde dat er alleen maar LED lampen gebruikt mogen worden? Wij houden graag rekening met dit plan waarop het werk is aangenomen. Vervolgens gaan onze specialisten aan het werk met het lichtplan advies.

Lichtplan aanvragen
Lees de 6 stappen

Nieuwsgierig naar onze unieke werkwijze?

Uitzonderlijk en effectief.

Heeft u een ondersteuning nodig bij het ontwikkelen van een lichtplan? In de whitepaper ‘onze werkwijze’ geven wij een duidelijk beeld van onze werkwijze. Nieuwsgierig geworden? Download de brochure.

Download 'Onze werkwijze'
Benieuwd hoe wij u kunnen ontzorgen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.