Lichtplan laten maken door professionele engineers

Goede verlichting geeft uw ontwerp een extra dimensie. Dit willen wij graag terug laten komen in een lichtplan. Een lichtplan maken vraagt tijd en expertise. Er moet aan verschillende normen worden voldaan, of dat nu voor een fabriek is of een kantoor. Maar ook wanneer er juist sfeer moet worden gecreëerd. Wij nemen u dit graag uit handen.

Voordat dit plan wordt opgesteld bekijken wij met u de functie van de ruimte. Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Welke sfeer moet de ruimte uitstralen? Wij zorgen dat het lichtplan is voorzien van de nodige contrasten. Basisverlichting om de ruimte functioneel te verlichten, accentverlichting om details uit te lichten en om sfeer te creëren. Voor ons is elk project uniek. Daarom streven wij naar het maken van een optimaal verlichtingsplan dat past binnen de architectuur van een gebouw.

Lichtoplossingen

Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Zo werken wij samen met u de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Op de afbeelding ziet u een voorbeeld van een lichtplan. Ieder icoontje staat voor een bepaald armatuur. Een armatuur dat met zorg is uitgekozen door één van onze engineers. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek. Klik voor meer informatie over lichtoplossingen.

In het lichtplan van Ayla hebben wij rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever. Aan de hand van diverse symbolen in het lichtplan wist de opdrachtgever precies waar welke armaturen zouden komen.

 

 

 

 

 

 

Wij maken voor uw project lichtberekeningen en offertes op maat. Ook ontzorgen wij u extra door het bieden van montageservice. Dat verlicht uw werk aanzienlijk…

Hoe maken onze engineers uw lichtplan?

De stappen worden hieronder beschreven, meer informatie over het proces van het opstellen van een lichtplan vindt u hier terug.

  1. Allereerst bekijken wij de tekeningen en plattegronden van de locatie. Op deze manier krijgen wij een goed beeld bij de ruimte. Zo weten wij welke aansluitpunten en technische voorzieningen vast staan. Het aangeleverde lichtplan is voor de klant een ideale wegwijzer om het plan over te brengen.
  2. Vervolgens kijken wij naar de functie van de ruimte. Waar is het kantoorgedeelte? Waar is het zit- en leesgedeelte? Is het mogelijk om op bepaalde plekken verlichting te monteren?
  3. Als wij dit allemaal in kaart hebben gebracht beginnen we met het plaatsen van de basisverlichting in de plattegrond. Goede basisverlichting bestaat uit de juiste balans tussen direct en indirect licht. Inbouw- of opbouwspots zijn goede basis armaturen met direct licht. Uplighters in de vorm van een vloerlamp of wandarmatuur zijn goede basis armaturen met indirect licht.
  4. In de volgende fase van het lichtplan beginnen wij met het toepassen van sfeerverlichting. Sfeer creëer je door het maken van lichtvlakken. Dit is het contrast tussen licht en donker. Het is mogelijk om licht en donker af te wisselen, door bijvoorbeeld het toepassen van diffuse verlichting. Ook hier houden we rekening met de aansluitpunten.
  5. Na het berekenen van de sfeerverlichting is de functionele verlichting aan zet. Het is cruciaal dat er voldoende gericht licht aanwezig is op de plek waar wij de verlichting monteren. Bijvoorbeeld in de vorm van draaiende spots of een staande lamp. In deze fase kijken wij kritisch of wij de verlichting kunnen combineren.
  6. Als laatste kijken wij naar verlichting die bijzondere objecten uit moet lichten. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfslogo. Dit wordt gedaan met accentverlichting.  Vervolgens richtten wij dit in op de plattegrond.

Zoals genoemd, zijn er vier soorten verlichting die wij toepassen in het lichtplan. Hieruit kunnen de producten geselecteerd worden. De gewenste sfeer speelt een belangrijke rol. Maar ook het budget is van belang om mee te nemen. Wij houden rekening met de eisen van de eindgebruiker. Wacht dus niet langer en vraag uw lichtplan aan bij Maas & Hagoort.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vul het formulier hieronder in om direct een lichtplan aan te vragen!

Vraag direct een lichtplan aan!