De rol van onze werkvoorbereider Elize

 

Bij het realiseren van lichtprojecten doorlopen wij bij Maas & Hagoort een zorgvuldig proces. Een proces met specifieke taken en strakke deadlines. Onze collega Elize is werkvoorbereider en neemt ons mee in onze werkwijze. In dit interview laat Elize stap voor stap zien hoe zij bijdraagt aan een vlekkeloze voorbereiding van lichtprojecten.

Maas Hagoort
Het werk van een werkvoorbereider

Elize heeft als werkvoorbereider een centrale rol in succesvolle uitvoering van lichtprojecten. Zij werkt nauw samen met de projectmanagers en engineers om ervoor te zorgen dat alle benodigde informatie en materialen op tijd beschikbaar is zodat het project soepel verloopt. Elize vertelt: “Als werkvoorbereider breng ik structuur en efficiëntie in projecten, met oog voor uitdagingen en klanttevredenheid. Je kunt het zien als de schakel tussen planning, inkoop en uitvoering. Hierin ben ik verantwoordelijk voor een vlekkeloze projectvoorbereiding richting een lichtoplossing die voldoet aan de gestelde normen en eisen.”

"Als werkvoorbereider voor projecten heb ik een veelzijdige en afwisselende rol. Geen dag is hetzelfde."
Elize Prinsen, Werkvoorbereider
Ontwerp volgens normen en eisen

Wanneer er een projectaanvraag bij ons binnenkomt, neemt de projectmanager eerst contact op om de wensen goed te begrijpen voordat Elize aan de slag gaat. Om tot de juiste lichtoplossing te komen, begint Elize met een analyse van de tekeningen en specificaties. Daarna maakt zij nauwkeurige en professionele lichtberekeningen voor het project. Door middel van geavanceerde software en technieken berekent Elize de optimale positie van de armaturen en bepaalt zij de benodigde hoeveelheid licht voor een specifieke ruimte. Hierbij houdt zij rekening met factoren zoals de grootte van de ruimte, het beoogde gebruik ervan en de gewenste lichtsterkte. “Lichtberekeningen spelen een essentiële rol in het ontwerpproces en de installatie van verlichtingssystemen”, legt Elize uit.

Maas Hagoort
Uitvoeringsfase

Als een project van start gaat en alle nodige armaturen en eventuele accessoires zijn ingekocht, gaat Elize door met de verdere uitwerking. Elize legt uit: “Ik controleer de levertijden en geef indien nodig instructies om items naar het project te laten verzenden. Als er wijzigingen of aanpassingen in het project optreden zorg ik er als werkvoorbereider voor dat dit snel en effectief wordt opgepakt, zodat alles tijdens de uitvoeringsfase soepel verloopt.” Door proactief te controleren en onze gedetailleerde planning te bewaken, kunnen wij met trots zeggen dat we 97% van onze projecten op tijd opleveren.”

Samenwerken voor succesvolle projecten

Afwisselend werk. Een leuk team. Mogelijkheden om te ontwikkelen. Elize doet haar werk met veel plezier: “Het geeft mij voldoening om in teamverband met verschillende collega’s een project van begin tot eind te begeleiden en te zien hoe alles op zijn plaats valt. Samenwerkend iets moois creëren en overdragen aan onze klanten!”, zo besluit Elize enthousiast.

Neem contact met ons op en ontdek hoe onze werkvoorbereiders kunnen bijdragen aan het succes van uw lichtprojecten!