De werkzaamheden van een logistiek medewerker

 

Onze logistieke helden staan dagelijks klaar om de verlichtingsproducten op tijd bij de installatieprojecten van onze klanten te krijgen. Hans & Matthias zijn beide werkzaam als logistiek medewerker: “Dagelijks verwerken wij veel orders. Het doel is om iedere dag alle orders compleet en tijdig bij onze klanten te leveren. De taken verschillen per order. Zo heb je onder andere maatwerk, controle werk, inkomende- en uitgaande leveringen en voorraadbeheer. Die afwisseling maakt het werk zo leuk”, vertelt Hans. Deze logistieke handelingen rondom de grote getalen orders vormen de dagdagelijkse bezigheden van dit team. Hans en Matthias vertellen ons meer over hun werkzaamheden als logistiek medewerker.

Geoliede samenwerking

Hans is met 37 jaar in dienst één van de langstwerkende collega’s binnen het team van Maas & Hagoort. In deze jaren heeft hij veel ervaring opgedaan binnen verschillende functies en kent het reilen en zeilen van het bedrijf als geen ander. Sinds 2003 is Hans werkzaam als logistiek medewerker en gaat iedere dag met veel plezier aan het werk. Daar waar Hans verantwoordelijk is voor de uitgaande zendingen valt goederenontvangst onder de verantwoordelijkheid van Matthias. Matthias begon in 2015 als logistiek medewerker en heeft tussendoor een paar jaar op de montage gewerkt. Zo’n twee jaar geleden heeft hij de keuze gemaakt om weer fulltime in het magazijn te werken.

De mannen zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een geoliede samenwerking: “We hebben beide onze eigen verantwoordelijkheden en natuurlijk loopt het wel eens in elkaar over. Wanneer nodig spring ik wel eens bij en andersom doet Hans hetzelfde”, aldus Matthias. Hans vult aan: “We kennen elkaars werk en werkwijze en hebben aan één woord genoeg.”

“Zorgen voor tijdige leveringen en tevreden klanten is waar ik werkplezier uit haal.”
Hans van Koeveringe, logistiek medewerker
Klaar voor installatie

De werkzaamheden gaan verder dan alleen verlichtingsproducten selecteren, samenbrengen en versturen naar een project. Ook zijn wij in staat om maatwerk verlichting te ontwikkelen wanneer de vraag daar naar is. Onze afdeling assemblage speelt hier een cruciale rol in. Armaturen, drivers of stekkers worden in onze assemblageruimte gebruiksklaar gemaakt. Door zijn werkervaring in de montage is Matthias ook verantwoordelijk voor de werkplaats: “Mijn werkervaring op de montage heeft mij beter inzicht gegeven in hoe wij een armatuur het best gebruiksklaar kunnen maken voor de installateur. Hiermee nemen wij een deel werk uit handen waardoor het armatuur direct vanuit de doos plug & play geïnstalleerd kan worden.”

“De verantwoordelijkheid voor de logistieke handelingen maakt mijn werk uitdagend.”
Matthias Knook, logistiek medewerker
Goede communicatie met de vervoerders

Wanneer orders compleet zijn voor verzending is Hans eindverantwoordelijk en de contactpersoon voor de bezorger: “Ik heb dagelijks nauw contact met de vervoerders. Vaak staan de zendingen op de afgesproken tijd voor hun klaar. Het komt wel eens voor dat ik een order aan het afronden ben, maar zij beginnen dan alvast met het inladen van datgeen wat al klaar staat”, vult Hans aan. Ook hier heeft Hans voor een goed samenspel gezorgd door open te communiceren met de chauffeurs. Hans besluit: “Chauffeurs die hier regelmatig komen weten dat wanneer mijn planning het toelaat ik hun help met inladen. Ook bied ik ze voor vertrek een bakje koffie aan, veel weten de weg naar de kantine inmiddels wel te vinden. Zo gaan ze altijd met een glimlach de deur uit.”