Subsidieregeling DUMAVA

 

DUMAVA is een subsidieregeling om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen. Wilt u het energielabel verbeteren door installatie van energiebesparende oplossingen, zoals slimme LED verlichting? Dan kunt u binnen maatschappelijk vastgoed de subsidieregeling DUMAVA  ‘Duurzaam maatschappelijk vastgoed’ aanvragen. In dit artikel leggen wij de voordelen, voorwaarden en het aanvraagproces uit.

Maas Hagoort

 

Wat is DUMAVA ?

DUMAVA  ‘duurzaam maatschappelijk vastgoed’ is een subsidieregeling om energieverbruik en CO2 uitstoot in maatschappelijk vastgoed te verminderen. Door bijvoorbeeld de verlichting te renoveren wordt een vermindering mogelijk in energieverbruik en -kosten. De subsidieregeling is alleen gericht op eigendom van maatschappelijk instellingen. Dit zijn onder andere alle onderwijsinstellingen, zorginstellingen en alle overheidsgebouwen van provincie en waterschap.

'De DUMAVA subsidieregeling vergoed 30 tot 35% van de duurzaamheid maatregelen'

Hoe is de DUMAVA subsidie aan te vragen?

Om in aanmerking te komen moet het gebouw voldoen aan de volgende voorwaarden. Zoals eerder benoemd is de subsidieregeling alleen gericht op eigendom van maatschappelijk instellingen. Dit zijn onder andere alle onderwijsinstellingen, alle overheidsgebouwen van provincie en waterschap en zorginstellingen. Daarnaast zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

De subsidie is aan te vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kan jaarlijks op een vaste datum tot en met 2025. De subsidieronde van 2023 is voorbij, maar vanaf 2024 kun je opnieuw subsidie aanvragen. Bij elke investering kan maximaal 30% van de kosten worden teruggevraagd, met een maximum van €125.000 per gebouw per jaar.

Maas Hagoort

 

Wat zijn de voordelen van DUMAVA?

Wat kan Maas & Hagoort voor u betekenen?

Maas & Hagoort verzorgt zakelijke lichtoplossingen voor het uitvoeren van DUMAVA projecten. Wij realiseren de optimale lichtoplossing voor uw project. Dit doen wij naar de wensen, budget en doelstellingen. Wij leveren hoogwaardige lichtoplossingen die zorgen voor een optimale lichtkwaliteit, energie efficiëntie en levensduur.

Wilt u meer weten over DUMAVA en wat Maas & Hagoort voor u kan doen? Wij helpen uw project duurzamer, comfortabeler en voordeliger te maken met onze zakelijke lichtoplossingen.

Neem contact met ons op, vraag hier uw lichtadvies aan!