Het bouwproces van ‘De Timmerfabriek’

Samen met een Zeeuwse partner werken aan een Zeeuws project. De monumentale Timmerfabriek in Vlissingen wordt verbouwd tot een hotel, en Van de Velde Installatiegroep uit Yerseke heeft het project als installateur in opdracht gekregen. De restauratie van de voormalige werkplaats van de scheepstimmerwerken gaat onder andere een restaurant en brasserie herbergen. Gezamenlijk wordt er een kijkje genomen in het lopende bouwproces met projectleider Ricky van der Borgt.

Maas Hagoort

Vroeg bij het project betrokken

Onlangs heeft Van de Velde Installatiegroep Hotel Zeeuws Licht opgeleverd. Ook hierbij is de verlichting samen met Maas & Hagoort gerealiseerd. Wanneer Ricky dit project vergelijkt met het lopende project van De Timmerfabriek dan vindt hij het huidige project meer complex: ‘’Het zijn beide hotels, maar De Timmerfabriek bevat een bestaand pand, dus het is een restauratie. De ruimtes waarbinnen wij ons installatiewerk kunnen uitvoeren is beperkter terwijl je bij nieuwbouw hier goed rekening mee kunt houden. Doordat wij met onze partners vrij vroeg betrokken zijn geraakt bij het proces is het een groot voordeel dat er direct inbreng in de complexiteit gegeven kan worden. Wij liepen daardoor niet tegen onverwachtse dingen aan’’ aldus Ricky.

Maas Hagoort

Partners in het gehele proces

‘’Waarom wij Maas & Hagoort betrokken hebben bij dit project? Dat is eigenlijk een beetje een gewoonte aan het worden bij ons. De nieuwbouw van Hotel Zeeuws Licht hebben wij voor De Timmerfabriek al met Maas & Hagoort uitgevoerd. En andere hotels van dezelfde opdrachtgever daarvoor ook al. En als onze opdrachtgever dan ook iedere keer tevreden is dan ga je dat als basis pakken. De basis is de goede ervaring over hoe je volledig ontzorgt wordt tijdens een project. Daarom besloten wij ook nu weer dezelfde partij al vrij vroeg te betrekken in het ontwerp’’ legt Ricky zijn keuze voor Maas & Hagoort als procespartner uit.

''Mede door de merkonafhankelijkheid zit Maas & Hagoort qua aanbod en prijssegment op het niveau wat onze klanten zoeken’’
Ricky van der Borgt, projectleider Van de Velde Installatiegroep
Maas Hagoort

Prettige en eerdere ervaringen maakt het dus dat Van de Velde Installatiegroep bij een toekomstig project ook aan Maas & Hagoort denkt, maar geeft Ricky aan: ‘’Natuurlijk kijken wij ook wel naar een goed vergelijk met andere partijen, al is het alleen al om te kijken of je zelf ook goed in de markt blijft liggen. Dat blijkt dan toch concurrerend te zijn en dat geeft ons dus geen reden om dan verder te kijken. Mede door de merkonafhankelijkheid zit Maas & Hagoort qua aanbod en prijssegment op het niveau wat onze klanten zoeken’’. Hotel De Timmerfabriek moet nog opgeleverd worden, maar tot nu toe verloopt het proces goed ondanks de langere levertijden van sommige materialen. ‘’Maar dat is wereldwijd een groot probleem.  Zolang er maar goed gecommuniceerd wordt’’ geeft Ricky tot slot aan.

Bent u benieuwd naar de waarde die wij toe kunnen voegen voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Impressies: TEAM Leisure