Het proces van project ‘TIO Groningen’

 

Hogeschool TIO heeft nagenoeg een jaar terug een nieuwe vestiging geopend aan de Phebensstraat in Groningen. Studenten kunnen hier terecht voor MBO, HBO en masteropleidingen. Het oude gebouw diende voor opening aangepast te worden naar een schoolgebouw met energielabel A. Installateur Pranger-Rosier verzorgde een plan om het klimaat binnen dit onderwijsproject sterk te verbeteren. Maas & Hagoort mocht hier haar steentje in bijdragen op het gebied van verlichting.

Maas Hagoort
Complex vraagstuk

Projectleider André Braaksma, van Pranger-Rosier Installaties, geeft aan dat het project vrij complex was: ‘’De gebruiker/huurder TIO kwam gedurende het verbouwproces aan boord en had een aantal wensen op het gebied van specifieke verlichting. Het idee was om bepaalde merken, type en kleuren armaturen te verwerken in het lichtplan. Deze wensen werden richting ons vertaald door een interieurarchitect. Vanwege grote drukte en omdat er binnen zeer korte termijn verbouwd diende te worden hebben wij besloten om het gehele verlichtingsvraagstuk bij Maas & Hagoort neer te leggen’’, geeft André aan.

Maas Hagoort
Eén partij

De behoefte om tijd en daarmee ook zorgen te besparen was het uiteindelijke doel: ‘’Wij wilden het verlichtingsvraagstuk bij één partij neerleggen met een complete totaalofferte. Je kunt misschien wel gaan shoppen of het elders goedkoper is, maar dat is de verbruikte tijd niet waard. We hadden deze tijd trouwens niet eens. Daarnaast hebben we het vertrouwen in de leverende partij welke een stuk service biedt waarmee wij werden ontlast’’, vertelt André.

Voordat André als projectleider aan de slag kon met de uitvoering heeft zijn collega, de werkvoorbereider, het complete vraagstuk vanuit opdrachtgever in één keer overgedragen aan Maas & Hagoort: ‘’Alles wat de interieurarchitect voorschreef besloten we gewoon bij Maas & Hagoort voor te leggen. Vervolgens kregen we het voorstel volledig verzorgd terug. Eén totaalplaatje en één aanspreekpunt, ideaal’’.

‘’Alles wat de interieurarchitect voorschreef is bij Maas & Hagoort voorgelegd. Vanuit hier kregen we het voorstel volledig verzorgd als één totaalplaatje’’
Projectleider André Braaksma, Pranger-Rosier Installaties
Maas Hagoort
Bouwplaats logistiek

Zelf zit André nog niet zo lang binnen de grotere projecten, maar buiten dat zijn ze bij Pranger-Rosier Installaties al wel langer bekend met het verloop van een projectproces: ‘’Zodra je binnen een project een mengsel krijgt van diverse wensen, zoals een interieurarchitect die overal zijn producten kiest, dan heb je best een uitdaging. Bijvoorbeeld met uitgebreide tekeningen, grote armaturenlijsten en veel verschillende unieke ruimtes’’ legt André uit. Ook in de uitvoering werd volgens André alles compleet gepresenteerd: ‘’Het was duidelijk wanneer er wat werd geleverd. Vervolgens kwamen alle armaturen binnen met naam, codering en zelfs met de ruimte er op waar het armatuur gemonteerd diende te worden. De monteurs namen het in ontvangst en wisten direct waar het hoorde. De bouwplaatslogistiek was duidelijk’’ geeft André tot slot aan.

Bent u benieuwd naar de waarde die wij toe kunnen voegen voor uw project? Neem dan contact met ons op.