Inventarisatie met digitale lichtscan

 

Voor een installateur is het essentieel om een beeld te hebben van de bestaande lichtsituatie in een gebouw. Een compleet overzicht van de locatie, status en kenmerken van de huidige lichtproducten geeft input voor de gewenste optimalisatie. Het geeft inzicht in welke producten aan vervanging of aanpassing toe zijn. De traditionele wijze van inventariseren gebeurde met handmatig tellen, meten en registreren. Dit proces is tijdrovend, foutgevoelig en inefficiënt. De verwerking van de verzamelde data kost veel tijd. Hoe kan de inventarisatie van de verlichting op een inzichtelijke en efficiënte manier? Binnen onze projecten gebruiken wij hiervoor een digitale gebouwenscan als inventarisatietool. Onze collega Ben, projectmanager bij Maas & Hagoort, neemt u mee in de nieuwste inventarisatie oplossingen.

Maas Hagoort

 

Lichtinventarisatie met een lichtscan

Het inventariseren van de huidige en of gewenste situatie is een uitdaging binnen ingewikkelde installatieprojecten: ”Binnen complexe projecten inventariseren wij met een digitale gebouwenscan. Deze gebouwenscan biedt inzicht in de locatie, status en kenmerken van lichtproducten. Daarbij gebruiken wij een digitale lichtscan als inventarisatietool. Deze lichtscan maakt de inventarisatie en beheersing van lichtinstallaties efficiënter. Deze tool is ontworpen voor grote en complexe projecten, zoals gebouwen in de zorg, onderwijs, bedrijven en overheid’’, geeft Ben aan.

Binnen onze projecten bieden wij drie niveaus van inventarisatie aan: een nulmeting, een verschilanalyse of een totaalplan. Hierbij een overzicht:

'Binnen projecten bieden wij drie niveaus van inventarisatie aan: een nulmeting, een verschilanalyse of een totaalplan'

Hoe werkt inventarisatie met lichtscan?

Voor een inventarisatie gebruiken wij een 360° camera technologie om een digitale gebouwenscan te maken. Ben legt uit: ”De digitale lichtscan helpt lichtprojecten efficiënter, betrouwbaarder en inzichtelijker te maken. Wij lopen door gebouw of de ruimte die geïnventariseerd dient te worden met een 360° camera. De camera neemt automatisch beelden op, welke worden geüpload naar de cloud. Daar worden de beelden gekoppeld aan de plattegrond van het gebouw. Zo ontstaat er een interactieve 360° gebouwanalyse, die online is te bekijken.”

Maas Hagoort

 

Wat zijn de voordelen van een lichtscan?

  1. Efficiëntie: met de digitale lichtscan worden gegevens snel en nauwkeurig verzameld op locatie. Papieren formulieren of foto’s maken op locatie horen zo tot de verleden tijd. Alles wordt digitaal vastgelegd en opgeslagen. Dit minimaliseert de kans op fouten of verlies van gegevens.
  2. Betrouwbaarheid: De gegevens die verzameld zijn bij de inventarisatie, zijn consistent en compleet. Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen over onderhoud, vervanging en uitbreiding van de verlichting.
  3. Inzicht: Door de gebouwanalyse is alles in beeld gebracht. U kunt het gebouw of de ruimte vanuit elke hoek bekijken, inzoomen op details en informatie. Zo kunt u installatieprojecten beter plannen, uitvoeren en evalueren.

Onze lichtscan services

Met onze lichtscan services krijgt u een compleet beeld van uw huidige verlichting. Daarnaast adviseren wij optioneel over optimale lichtoplossingen. Alle gebouwen en ruimtes worden hierbij gescand met een digitale lichtscan. Zo krijgt u een interactieve gebouwanalyse, die u online kan bekijken en delen met uw klant. Binnen projecten bieden wij drie niveaus van inventarisatie aan: een nulmeting, een verschilanalyse of een totaalplan.

Wilt u meer weten over onze lichtinventarisatie?

Klik dan hier om je in te schrijven voor ons informatieve webinar of download hier onze brochure over lichtinventarisatie.

Breng sneller uw lichtproject in kaart

Het handmatig inventariseren van verlichting is tijdrovend, foutgevoelig en vaak incompleet. Lichtinventarisatie met behulp van een digitale lichtscan is tot 70% efficiënter dan handmatige inventarisatie. Zo maken wij gebruik van geavanceerde technologie om uw verlichting snel en volledig in kaart te brengen. Ontdek lichtinventarisatie op onze website.

Vraag uw digitale lichtscan aan!

Bent u klaar om met een digitale lichtscan tot 70% efficiënter te inventariseren? Vraag nu een lichtinventarisatie aan!

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtinventarisatie.