Partner aan het woord: Rob Bosscher

 

Als technisch ontwikkelaar bij BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord is Rob Bosscher verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische installaties binnen ontwikkeltrajecten. Dit doet hij met een multidisciplinair team van ruim 30 collega’s bestaande uit calculators, ontwikkelaars, engineers en modelleurs. Vrij snel na zijn start bij BAM Bouw en Techniek in 2009 heeft Rob kennis gemaakt met Edwin Croes, accountmanager bij Maas & Hagoort. Sindsdien heeft BAM Bouw en Techniek in samenwerking met Maas & Hagoort vele uitdagende projecten verlicht. Eén van de laatst opgeleverde projecten is het project iederz in Groningen. Rob vertelt over zijn ervaringen en de samenwerking tijdens dit project.

Maas Hagoort
Kennis en expertise

BAM Bouw en Techniek werkt in veel gevallen met een architect voor het bouwkundig ontwerp. Daarbij zoeken zij onder andere een verlichtingspartner voor het maken van een lichtplan. Rob vertelt hierover: “Binnen ons team hebben wij ervaren collega’s die in staat zijn om lichtberekeningen en lichtplannen te maken. Bij grote projecten ligt dit vaak anders. Wij kiezen er dan voor om dit uit te besteden in verband met de spaarzame tijd en de expertise die nodig is. Vaak komen we uit bij Maas & Hagoort, omdat zij een groot product portfolio hebben en een uitgebreid assortiment. Dit in combinatie met de snelheid en flexibiliteit die Maas & Hagoort als organisatie biedt, is de reden waarom wij voor hun als verlichtingspartner kiezen.”

''Maas & Hagoort helpt ons door verantwoordelijkheid te nemen, accuraat te communiceren en afspraken na te komen. Ze zijn flexibel als het aankomt op aanpassingen en werken deze snel uit.''
Rob Bosscher - BAM Bouw en Techniek
Maas Hagoort
Ontwerpverantwoordelijkheid

Iederz is een sociaal werk- en leerbedrijf van de gemeente Groningen voor inwoners die op afstand van de arbeidsmarkt staan. Dit jaar opende iederz het nieuwe en duurzame pand die de drie voormalige locaties van het sociaal ontwikkelbedrijf vervangt. BAM Bouw en Techniek was verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als elektrotechnische installaties. Hierbij hebben zij Maas & Hagoort benaderd voor het realiseren van een complete lichtoplossing. Rob vertelt: “Voor het project iederz was er een projectbudget. Maas & Hagoort heeft hierin alle verantwoordelijkheid voor het licht op zich genomen. Tijdens het ontwerpfase zijn er nog wat punten veranderd in het ontwerp. Maas & Hagoort heeft het lichtontwerp tijdig opnieuw berekend en aangepast. Dit heeft er uit eindelijk voor gezorgd dat wij overal goedkeuring hebben gekregen en is het project in opdracht gekomen.”

Social Return On Investment

Het project iederz diende te voldoen aan de eis Social Return On Investment (SROI). SROI is een eis om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: “De medewerkers van iederz hebben bijgedragen aan het assembleren van de aansluitsnoeren aan de inbouwarmaturen. Zo hebben zij gewerkt met producten die in hun nieuwe pand zijn verwerkt. De achterliggende gedachte was dat hierdoor de medewerkers van iederz alvast kennis konden maken met de componenten in hun nieuwe werkomgeving. Op deze manier hebben wij samen met Maas & Hagoort kunnen voldoen aan de SROI eis”, legt Rob uit.

Maas Hagoort
Tevreden opdrachtgever én gebruikers

De medewerkers van iederz ontwikkelen zich binnen eigen mogelijkheden en in eigen tempo, werkend in een beschutte werkplek die prikkelarm is ingericht. Daarom kent het nieuwe gebouw een prikkelarm ontwerp en inrichting. Er zijn neutrale kleuren gebruikt en is er gezorgd voor goede geluidsdemping zodat de medewerkers in een rustige omgeving aan het werk kunnen gaan. Rob sluit af: “Met de verlichting heeft Maas & Hagoort hier ook een duidelijke rol in gespeeld. Met de gekozen armaturen en lichtsterkte is de verlichting gelijkmatig ingedeeld en geven weinig tot geen prikkels. Iederz heeft aangegeven zeer tevreden te zijn over de verlichting, de functies daarvan en hoe het beleefd wordt.”

Benieuwd hoe wij uw installatieproject verlichten?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.