Partner aan het woord: Daniël Jettkandt

 

In de afgelopen jaren heeft Brusche Elektrotechniek een goede samenwerking opgebouwd met Maas & Hagoort. Daniël Jettkandt, zelf opgeleid tot lichtarchitect, is manager beheer en beveiliging bij Brusche Elektrotechniek. Tevens is hij verantwoordelijkheid voor de afdelingen beveiligingstechniek, onderhoud en klantspecifiek werk. Daniël neemt ons mee in het projectproces van lichtrenovatie in het onderwijs.

Maas Hagoort
Grootschalig project

Op dit moment is het vervangen van de verlichting bij diverse OSG scholen in de provincie Overijssel in volle gang. De elektrotechnische installatie in de scholen wordt dus onderhouden door Brusche Elektrotechniek. Een meerjarenproject met een doorlooptijd van zes jaar, verdeeld over achttien fases. Daniël vertelt hierover: “De scholen waren van plan om de bestaande bouw te upgraden. Hierbij hebben zij besloten om ook direct te verduurzamen. Er is drie jaar geleden een totaalconcept gemaakt, verdeeld over een aantal jaren, om voor alle panden de verlichting te vervangen door LED.”

Omdat er sprake is van een grootschalig project heeft Brusche Elektrotechniek ervoor gekozen om samen te werken met een partner. Daniël geeft aan: “Vanwege de omvang van het project is Maas & Hagoort ingeschakeld bij het ontwerpen van het lichtplan. Als partner denken zij altijd met ons mee tijdens alle fasen van een project, om samen voor de klant de beste lichtoplossing te realiseren.”

“Maas & Hagoort is een partner met korte lijnen en duidelijke communicatie, die snel weten te schakelen. Dat voegt enorm veel waarde toe aan de samenwerking.”
Daniël Jettkandt
Van uitdaging naar efficiëntie

Toen de vraag kwam om de verlichting van de scholen te vervangen en te verduurzamen, is er op basis van de beschikbare tekeningen een verlichtingsplan opgesteld. In de eerste twee jaren, tijdens de pilots bleek het in de praktijk toch anders te zijn dan wat op de bouwkundige tekeningen te zien was. Dit is een veel voorkomende uitdaging bij lichtrenovatie en daarom is er sinds dit jaar gekozen om vooraf op locatie een zorgvuldige opname te doen: “Een aantal gegevens van de tekeningen blijken niet te kloppen, hierdoor moeten wij afwijken van de eerder opgestelde plannen. Onze projectleider gaat samen met de accountmanager van Maas & Hagoort kijken naar de daadwerkelijke situatie. Veel investeren aan de ‘voorkant’ betaalt zich later dubbel en dwars uit!”, vertelt Daniël.

Maas Hagoort
Goede samenwerking

Met het uitvoeren en afronden van de eerste zeven fases is er een effectieve workflow gecreëerd. De uitdagingen die tijdens dit proces aan het licht zijn gekomen zijn aangepakt. Door te leren kunnen tegenvallers in de toekomst bij het uitvoeren van de overige fases voorkomen worden. Dit jaar worden fases acht tot en met dertien uitgevoerd. De verwachting is dat de vijf laatste fases in de komende twee jaren uitgevoerd zullen worden. Daniël besluit: “Elk jaar zit Brusche Elektrotechniek samen met Maas & Hagoort om de tafel. We bespreken dan samen het werk en onze samenwerkingsrelatie voor het komende jaar. Zo weten wij op voorhand wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten en zorgt dit voor een goed gestroomlijnde samenwerking bij het uitvoeren van een nieuw verlichtingsproject.”

Nieuwsgierig naar onze unieke werkwijze binnen lichtrenovatieprojecten? Download onze brochure!