Proces uitgelicht: Kenniscentrum Het Mozaïek

Onlangs is het nieuwe Kenniscentrum Mozaïek in Oud-Beijerland officieel geopend. Een mooi project. Scholen, zorginstelling en speciaal onderwijs onder 1 dak. In samenwerking met installatiebedrijf Van Dijnsen en fabrikant Illuxtron heeft Maas & Hagoort de verlichting geadviseerd en geleverd. Gezamenlijk kijken we terug op een geslaagd proces.

Maas Hagoort

“Vanaf begin januari 2020 tot de oplevering is Maas & Hagoort betrokken geweest. Het is nu alleen nog de puntjes op de i zetten.” vertelt projectleider Johan Izelaar van installatiebedrijf Van Dijnsen. Het project past de installateur goed: ‘’Projecten zoals scholen, kantoren en verzorgingshuizen, daar zijn wij sterk in. Vaak leveren wij het hele concept, inclusief service en onderhoud.’’ Johan werkt nu ruim vier jaar bij Van Dijnsen. In zijn vorige werk had Johan al eerder met Maas & Hagoort samengewerkt: “Ik heb goede ervaringen met de expertise van Maas & Hagoort.’’

Al aan de voorkant van het traject werd Maas & Hagoort betrokken. Leo Bolleman, accountmanager bij Maas & Hagoort vindt dat belangrijk: “Al vroeg heeft Johan heeft ons uitgenodigd. Daarmee voorkom je later verrassingen.” Johan: “Als we een aanvraag voor projecten hebben, dan krijgt Maas & Hagoort altijd in een vroeg stadium de vraag om mee te denken en in te schrijven. Als projectleider vind ik dat grote meerwaarde hebben.”

Leo Bolleman komt al 15 jaar bij Van Dijnsen en is goed bekend. “De samenwerking is in de beginjaren al snel geïntensiveerd. Zeker ook omdat wij voorkeursleverancier zijn van de inkoopvereniging waar zij bij aangesloten zijn. Ze weten: als er iets is dan moeten we Leo bellen”, legt hij uit.

Maas Hagoort

Van Dijnsen stelde voor om met een gelijkwaardig alternatief voor het oorspronkelijke bestek in te schrijven omdat het budget een belangrijke rol speelde. Leo bevestigt dat, maar geeft aan dat kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid voor hem minstens zo belangrijk zijn. Er moest volledig voldaan worden aan het technisch programma van eisen. Leo: “Het gaat om het garanderen van lichtkwaliteit, luxwaarden en gelijkmatigheid. We hebben dit snel en zorgvuldig opgepakt, volgens de gevraagde specificaties. De keuze voor viel op armaturen van Illuxtron vanwege de goede kwaliteit, de juiste lumen/watt-verhouding en de levensduur en garantie”.

“In de laatste fase waren er snel spots nodig voor het atrium. In minder dan twee weken ging de steiger er uit. Er is toen snel een nieuw armatuur voorgesteld en geleverd. Dat is de toegevoegde waarde wanneer je elkaar kent.’’
Johan Izelaar, projectleider Installatiebedrijf Van Dijnsen

Leo heeft vanuit Illuxtron een uitstekende ondersteuning ervaren: “Ze denken praktisch en klantgericht mee.” Toen er later in het project nog aanvullende spots nodig waren moest er snel geschakeld worden. “De levertijd voor die nabestelling was cruciaal vanwege het verwijderen van de steigers in het Atrtium. Binnen twee weken is er een nieuw armatuur voorgesteld en geleverd. Dat is de toegevoegde waarde wanneer je elkaar kent. Dan weet je wanneer er echt nood aan de man is’’, geeft Johan tenslotte aan.

Bent u benieuwd naar de waarde die wij toe kunnen voegen voor uw project? Neem dan contact met ons op.