Project uitgelicht: Little Coolhaven

Project Little C  is een ‘stadsvillage’ met onder andere 200 woningen aan de Coolhaven in Rotterdam. ‘’In Little C voel je je verbonden met de buitenruimte. De overgang tussen binnen- en buiten is zo ‘zacht’ dat het gevoelsmatig samenvloeit”, zo omschrijft Architect Spijker het complex naast de Euromast. Maas & Hagoort heeft samen met Terberg Totaal Installaties een groot gedeelte van de verlichting mogen adviseren en leveren. We kijken samen terug op een mooi en bijzonder project.

Maas Hagoort

Voor Terberg Totaal Installaties was het een project dat goed bij ze past. “Wij doen met een team van rond de 350 collega’s voornamelijk middelgrote tot grote projecten waaronder woningbouw”, vertelt projectleider Joost Hassing. Het gaat goed bij de installateur geeft Joost aan: ‘’Een mooi bedrijf om te werken en te leren. Ook Maas & Hagoort draagt daar zijn steentje aan bij door ondersteuning en kennisoverdracht aan onze mensen. Daarnaast kiezen onze opdrachtgevers voor ons omdat we klantgericht zijn, snel kunnen schakelen en veel kennis in huis hebben. Het zorgt voor een goed gevulde orderportefeuille en de uitdaging is daarbij om voldoende goede mensen in te kunnen blijven zetten.’’

Joost Hassing werkt al ruim tien jaar samen met Maas & Hagoort. “Eerst hadden we nog wel eens wat andere lichtleveranciers, maar de laatste tijd zijn mijn projecten voornamelijk met Maas & Hagoort armaturen ingevuld.’’ Hassing merkt dat de schaarste van onderdelen op de markt de laatste tijd problemen oplevert. “Communicatie wordt hierdoor nog belangrijker. Verlichting gaat als laatste in het pand. Als er levertijden worden doorgegeven en die niet worden waargemaakt dan kost dat tijd van je mensen en het halen van de oplevering. In dit project is dat gelukkig geen issue geweest.’’

Maas Hagoort
''Mensen intern opleiden vinden we belangrijk. Ook Maas & Hagoort draagt daar zijn steentje aan bij door bijvoorbeeld trainingen te geven over de mogelijkheden van verlichting.”
Joost Hassing, projectleider bij Terberg Totaal Installaties

Stefan Dodmond, projectmanager bij Maas & Hagoort is vanaf het begin betrokken geweest binnen het proces en werkt graag samen met Terberg Totaal Installaties: “Het is een fijne organisatie. De lijnen met de projectteams zijn kort en wij weten elkaar goed te vinden. Met elkaar hebben wij al heel wat mooie projecten uitgevoerd. Naast Joost Hassing werkte ik ook samen met zijn collega’s Stan de Wit en Peter Steenbrink. Een plezierig en bekwaam team om mee te werken.’’ Het project Little C was een uitdagende klus en heeft geresulteerd in een hoog aantal deelorders: ‘’Vier torens zijn los van elkaar besteld. Veel nabestellingen. Vaak bijschakelen voor wijzigingen plus een aparte opdracht voor de buitenverlichting.’’ Stefan kijkt ondertussen al weer uit naar de volgende opdracht. “De komende tijid komt er waarschijnlijk nog een order bij voor de kantoren van Little C. Zes verdiepingen.”

Maas & Hagoort heeft voor het wooncomplex voornamelijk corridor- en gangverlichting geleverd. Joost Hassing licht de vereisten toe: “Deze verlichting moet altijd blijven branden en dimt op een gegeven moment naar 10%. Als je dan door het deurspionnetje van je voordeur kijkt, kan je zien wie er voor de deur staat. Zoals voorgeschreven in het politiekeurmerk.” Naast de vereisten was de forecasting bij dit project van essentieel belang. “Stefan gaf aan dat er mogelijk problemen konden ontstaan voor levering van componenten. Door tijdig en proactief voor dit project de nodige componenten te bestellen is alles op tijd geleverd. Wij zijn enorm goed geholpen”, besluit Joost.

Bent u benieuwd naar de waarde die wij toe kunnen voegen voor uw project? Neem dan contact met ons op.