Projectmanager Pieter Rook aan het woord

Vanuit het bestaande pand heeft Leeuwbouw Zwolle een grote metamorfose ondergaan. Met een aanzienlijk stuk nieuw- en verbouw is er een modern bedrijfspand gerealiseerd voor deze technische groothandel en totaalleverancier voor bouw en industrie. In samenwerking met installateur Scheer & Foppen Installatietechniek heeft Maas & Hagoort de verlichting mogen verzorgen. Met projectmanager Pieter Rook wordt er gezamenlijk teruggekeken op het geslaagde project en het doorlopen proces.

Maas Hagoort

Bouwproces

Als projectmanager is Pieter de spil tussen de klant en de aannemer in het bouwproces, hij begeleidt zijn collega’s in de praktijk en zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Scheer & Foppen Installatietechniek was al vroegtijdig bij de ontwikkeling van dit project betrokken, maar voor Pieter begon het echte werk na het binnenhalen van de opdracht. ‘’Voor mij was dit het tweede project waarbij Maas & Hagoort betrokken was. Zelf zit ik nu twee jaar in mijn huidige functie, het traject Leeuwbouw was voor mijn komst dan ook al gestart’’, vertelt Pieter.

Maas Hagoort

Lichtadvies

Tijdens het proces ontstond de behoefte aan advies op het gebied van verlichting. Met deze reden werd Maas & Hagoort betrokken bij de ontwikkeling van een lichtoplossing binnen dit project. ‘’Het opmaken van berekeningen vraagt altijd veel tijd, aandacht en vooral kennis. Externe partners met kennis van specifieke zaken is dan wel handig’’, zo geeft Pieter aan. Toch worden de keuzes tussen partners altijd weloverwogen genomen. ‘’Adequaat en snel handelen is essentieel wanneer er meerdere partijen betrokken zijn binnen een project. Het neerleggen van onze vraag om lichtberekeningen verliep dan ook erg prettig. Zoals aangegeven liep het traject Leeuwbouw al voor mijn komst, maar de opmaak van de herberekeningen werd zonder gedoe gemaakt. Hierdoor kon ik de klant ook wat te kiezen geven’’, legt Pieter uit.

‘’De ondersteuning van Maas & Hagoort in onderbouwing van keuzes richting onze klanten waarderen wij heel erg.’’
Pieter Rook, projectmanager Scheer & Foppen Installatietechniek

Behoefte aan onderbouwing

Pieter geeft aan tijdens het proces behoefte te hebben aan een hulp bij de onderbouwing richting de overige partners in het proces. Een voorbeeld hiervan was een kwestie over een bestaand armatuur: ‘’De klant wilde het liefst vasthouden aan een bepaalde kleur van het armatuur, maar wij vonden die keuze niet realistisch’’ merkt Pieter op. In het pand van Scheer & Foppen Installatietechniek hangt veel verlichting via Maas & Hagoort; ‘’In combinatie met het uitgebreide lichtplan en de expertise van Maas & Hagoort hebben wij op deze manier aan onze klant kunnen laten zien wat de functionaliteit van verschillende verlichting is. Hiermee werd de twijfel bij onze klant weggenomen. De ondersteuning in onderbouwing naar onze klanten waarderen wij dan ook erg’’.

Maas Hagoort

Toegevoegde waarden

Na twee gerealiseerde projecten geeft Pieter tot slot aan vooral blij te zijn met de toegevoegde waarden tijdens zijn werkzaamheden; ‘’Het meedenken met ons als klant, de heldere communicatie over de mogelijkheden en ook zeker onmogelijkheden en het overtuigen om de juiste keuzes te maken zorgen voor een prettige samenwerking’’.

 

Bent u benieuwd naar de waarde die wij toe kunnen voegen voor uw project? Neem dan contact met ons op.