Circulaire verlichting

Maas & Hagoort verlicht uw projecten duurzaam met circulaire lichtoplossingen.

Circulariteit draait om het maximaliseren van waarde uit grondstoffen voor een milieugerichte levenscyclus van lichtproducten. Dat gaat verder dan het één op één vervangen van verlichting tijdens renovatieprojecten, lichtoptimalisatie binnen bestaand vastgoed of het toepassen van duurzame LED verlichting in nieuwbouw. Maas & Hagoort pakt hierin een duidelijke rol. Wij hebben aandacht voor de herkomst van grondstoffen. Maar ook voor bevordering van hergebruik en levensduur, reparatie en recycling van producten en materialen. Licht binnen gebouwen worden door ons toekomstbestendig en kostenbesparend ingericht.

Met onze circulaire aanpak dragen wij bij aan het creëren, scoren en realiseren van uw installatieprojecten.

Lichtplan aanvragen
Wij minimaliseren energieverbruik en gebruiken materialen efficiënter
Wij creëren innovatieve duurzame lichtoplossingen met een circulaire aanpak
Wij bieden maximale levensduur als merkonafhankelijke ketenpartner

In 5 stappen naar maximale maatschappelijke impact

Met onze circulaire aanpak helpen wij u bij het scoren en realiseren van uw project met circulaire verlichting.

  1. Wij inventariseren de wensen en projecteisen met focus op het minimaliseren van nieuw materiaal en maximaliseren van bestaand materiaal;
  2. Onze engineers ontwerpen een ecologisch verantwoord lichtplan met optimale balans tussen de benodigde armaturen en de norm;
  3. Wij stellen een gedetailleerde offerte op met een overzicht van de beoogde lichtoplossing inclusief producten, aantallen en prijzen;
  4. Het project wordt uitgevoerd met aandacht voor hergebruik, minimalisatie van verpakkingsafval en afvalscheiding;
  5. Na de oplevering zorgen wij voor aftersales-service, inclusief documentatie, naleveringsgaranties en projectevaluatie. Aan het einde van de cyclus brengen wij alle componenten weer terug in de keten.

Lichtplan aanvragen

Besparen met hergebruik armaturen

Ons uitgangspunt voor lichtproducten is ‘re-usable’ en ‘up-gradable’.

Dit doen wij door lichtproducten op componentniveau te upgraden, opnieuw te gebruiken en ‘smart’ te maken. Dit doen wij niet door ‘retrofitting’, maar vervangen volgens de norm met een nieuw en modulair LED systeem. Dit leidt tot een kostenbesparing en vermindering van afvalproductie.

Langere levensduur door modulair-design

Verleng de levensduur met ‘repairable’ modulaire lichtproducten.

Wij gebruiken indien gewenst een modulair systeem met universeel uitwisselbare behuizing, LED engine en LED driver. Dit biedt de mogelijkheid om defecte componenten te repareren of technisch te upgraden. Hierdoor kan de levensduur van het systeem aanmerkelijk verlengd worden door middel van componentupgrades. Aan het einde van de cyclus brengen wij alle componenten weer terug in de keten.

Licht control voor uw LED oplossing

Om energie te besparen, integreren wij slimme lichtregelsystemen met sensoren.

Wij gebruiken LED armaturen met slimme licht control, welke minder energie verbruiken en een langere levensduur hebben dan traditionele LED armaturen. Hierdoor wordt de verlichting alleen ingeschakeld wanneer dat nodig is. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen, lagere operationele kosten en minder frequente vervanging van armaturen.

Vraag gratis whitepaper aan over circulaire LED verlichting.

Alles weten over circulaire verlichting? Ontdek hoe wij verantwoordelijkheid nemen in de totale levensduur van lichtproducten. Lees over circulaire principes, hergebruik van verlichtingsmaterialen en toekomstbestendige lichtregeling. Ontvang waardevol advies voor uw projecten over lichtgebruik, onderhoud en optimalisatie. Bouw samen aan een duurzame toekomst. Download onze whitepaper en ontdek onze circulaire aanpak.

Advies over het gebruik, onderhoud en optimalisatie van licht

Wij garanderen optimale prestaties en langere levensduur van lichtsystemen.

Inregeling, programmering en trainingen aan eindgebruikers zijn belangrijke diensten waarmee wij verder gaan. Wij gaan in gesprek en geven advies over het periodiek onderhouden van de verlichting om defecten en storingen te voorkomen. Gedrags- en gebruikersdata vormen daarbij de basis voor verdere optimalisatie.

Lichtrecycling de nieuwe standaard

90% Van de armaturen wordt gerecycled en 99% van de materialen krijgen een nuttige toepassing.

In samenwerking met onze partner, Wecycle, zorgen wij voor een oplossing voor e-waste door te zorgen voor de juiste afvoer, gescheiden afvalstromen en recycling van alle reststromen. Wij demonteren ook verlichtingsmaterialen en hergebruiken bruikbare onderdelen. Daarnaast minimaliseren wij het gebruik van verpakkingen met behulp van zero-waste trolleys en beperken wij transportbewegingen.

Samen naar circulaire lichtoplossingen voor uw projecten!

Ontvang deskundig advies en antwoord op al uw vragen. Onze experts staan klaar om uw projecten te verlichten met een circulaire aanpak! Vraag nu vrijblijvend een offerte of advies.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.