CRI waarde

De CRI waarde geeft de kleurechtheid aan van de lichtbron. De CRI is een index die weergeeft hoe goed een lichtbron in staat is om op een natuurlijke wijze de kleuren van verlichte objecten weer te geven. Hoe hoger de waarde, hoe beter de kleurechtheid. De index wordt toegepast op verlichting dus zult u ook vaak terug zien bij de specificaties.

Het is belangrijk dat de lichtbron een hoge CRI waarde heeft. Dit heeft vooral belang in winkels, delicatessenzaken, warenhuizen en supermarkten. Als u bepaalde producten wilt uitlichten is het belangrijk dat uw klant de juiste impressie krijgt. Voor bijvoorbeeld straatverlichting is de CRI waarde minder belangrijk.

De CRI varieert tussen de 100 en 60. De meest natuurlijke kleurweergave zit tussen de 100 en 90. Een waarde van 90 tot 80 heeft een relatief betrouwbare kleurechtheid. Vanaf 80 en kleiner dan 60 is de echtheid relatief laag, daardoor wijkt de kleur af van de realiteit. De kleurtemperatuur uitgedrukt in Kelvin hangt ook af van de kleur.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of bent u opzoek naar verlichting met de perfecte CRI waarde? Neem contact op met één van onze binnendienstmedewerkers, ze staan graag voor u klaar. Samen behalen wij het beste lichtresultaat!