Wat is decentrale noodverlichting?

 

Ontdek hoe het bieden van onafhankelijke noodverlichting zorgt voor veiligheid, naleving van voorschriften en zorgeloosheid in uw installatieprojecten. Lees waarom installatiebedrijven niet zonder decentrale noodverlichting kunnen.

Maas Hagoort

Wat is de decentrale noodverlichting?

Decentrale noodverlichting werkt onafhankelijk van het stroomnet tijdens noodsituaties. De eisen voor decentrale noodverlichting worden gespecificeerd in de NEN EN 1838 norm. Noodverlichting wordt individueel gevoed en gebruikt batterijen of energieopslagsystemen. Op deze manier zorgt decentrale noodverlichting voor een veilige evacuatie bij noodgevallen. Daarnaast blijft de verlichting ook branden bij stroomuitval.

Waarom is decentrale noodverlichting belangrijk?

Decentrale noodverlichting is onafhankelijkheid van het reguliere stroomnetwerk. Decentrale noodverlichting werkt namelijk op batterijen of met energieopslagsystemen. Daardoor is installatie en onderhoud eenvoudiger. Dit maakt noodverlichting efficiënt en kosten effectief. Voor een oplossing in uw project helpen onze engineers u met een professioneel lichtplan. Daarbij zorgen wij dat het lichtpan voldoet aan de veiligheidsnormen en eisen.

'Decentrale noodverlichting: de lichtoplossing die nooit iemand in het donker laat staan'

Decentrale noodverlichting installeren

Bij installatie van noodverlichting zijn enkele belangrijke richtlijnen die moeten worden gevolgd. Door deze richtlijnen te volgen, zorgt u dat het noodverlichtingssysteem optimaal werkt. Daarnaast voldoet de aansluiting ook aan de vereiste veiligheidsnorm. De veiligheidsnorm staan omschreven in de NEN 1838. Hieronder vindt u de richtlijnen voor correct installeren van noodverlichting:

 

Maas Hagoort

Welke lichtoplossing past bij mijn project?

Optimaliseer de veiligheid van uw installatieprojecten met de juiste decentrale noodverlichting. Onze engineers bieden een professioneel lichtplan dat voldoet aan de veiligheidsnormen en eisen. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct uw persoonlijke lichtadvies aan!

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

 

Hielke Ponsteen
Sales Engineer

Als Sales Engineer ben ik verantwoordelijk voor lichtberekeningen, lichtplannen en armaturenboeken. Ook stel ik offertes op en monitor ik het gehele proces van aanvraag tot oplevering.

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.