Wat is kleurtemperatuur?

 

Kleurtemperatuur beschrijft de kleurtint van lichtbronnen. Het wordt uitgedrukt in kelvin (K). Een lage kelvinwaarde resulteert in warm wit licht. Vergelijkbaar met zonsondergang. Een hoge kelvinwaarde leidt tot koel wit licht. Vergelijkbaar met daglicht. Kleurtemperatuur heeft invloed op de sfeer, kleurweergave en het comfortniveau van een ruimte.

Maas Hagoort

Wat is de juiste kleurtemperatuur (Kelvin) per ruimte?

De Europese norm (NEN-EN 12464-1) geeft specifieke kleurtemperaturen per ruimte. Niet voor elke ruimte is er een specifieke kleurtemperatuur gedefinieerd. Daarom hanteren wij bij Maas & Hagoort onze richtlijn met aanbevolen Kelvin per ruimte. Kelvin waarde volgens onze richtlijn en de norm. Een overzicht:

‘Kleurtemperatuur beschrijft de lichtkleur van LED en wordt uitgedrukt in Kelvin (K)’

Kleurtemperatuur in de praktijk.

Het ontwikkelen van een lichtoplossing begint met het analyseren van uw project. Denk aan analyse van: de ruimte, functie en beoogde ambiance. Wij ontwerpen een lichtplan met de juiste plaatsing van armaturen en gelijkmatige lichtverdeling. Daarvoor wordt licht met verschillende Kelvin waarden gebruikt. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen sfeer en functionaliteit.

 

Maas Hagoort

Realiseer uw lichtoplossing

Onze engineers staan klaar om een lichtplan te maken voor uw project. Wij beloven een lichtplan met juiste kleurtemperatuur. En zorgen dat deze voldoet aan de projectwensen en -eisen

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

 

Marcel Weerheim
Sales Engineer

Als sales engineer ben ik dagelijks bezig met het creëren van lichtoplossingen. Hiervoor ontwerp ik lichtplannen binnen de meest uiteenlopende installatieprojecten. Ik begeleid u graag van aanvraag tot en met oplevering.

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.