Een LED inbouwspot bestaat uit twee hoofdcomponenten, het armatuur met daarin de lichtbron en de driver. De driver is verbonden met de lichtbron in het armatuur en dient als stroomvoorziening. De driver zorgt er voor dat de stroom wordt geleid naar de lichtbron. Er zit ook verschil in een externe driver en een ingebouwde driver. Een ingebouwde driver is niet te zien, die is verwerkt in het ontwerp van het armatuur.

In drivers met een spanning van 230V of drivers met 12/24V zit een groot verschil! Spots die worden aangestuurd met een driver van 230V, hebben een hogere netspanning. Het is mogelijk dit aantal volt te verminderen, dit kan met een transformator. Hier is echter wel meer ruimte voor nodig dan een spot met een 230V driver. De transformator moet weggewerkt kunnen worden.

Welke voordelen heeft een 12/24V driver? Één van de belangrijkste voordelen is dat de verlichting langer mee gaat, omdat er minder spanning opstaat.

Waarom dan een 230V driver? Er is geen transformator nodig. Dit wordt veel gebruikt waarbij er weinig ruimte is om de transformator weg te werken. Daarnaast geeft de lichtbron een warmer (geler) licht.

Heeft u LED drivers nodig? Neem dan contact op.