Wat is lichtintensiteit?

 

De lichtintensiteit, ook wel lichtsterkte genoemd, is de hoeveelheid licht die in een bepaalde richting wordt uitgestraald. De lichtintensiteit wordt uitgedrukt in lux, lumen of candela. De lichtintensiteit kan worden gemeten met behulp van een luxmeter, lumenmeter of spectrometer. Er zijn vier belangrijke eenheden om de lichtintensiteit te meten:

Optimale lichtintensiteit in verschillende ruimtes

De Europese norm (NEN-EN 12464-1) biedt specifieke richtlijnen voor de juiste lux (lichtintensiteit) in diverse binnen omgevingen. Hieronder vind je aanbevolen gemiddelde lux-waarden:

Realiseer uw lichtoplossing

Heeft u vragen over de juiste lichtintensiteit voor uw project? Wij helpen u met een lichtoplossing die voldoet aan de normen en eisen. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies!

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.