Wat is RoHS richtlijn?

 

Als installatiebedrijf is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de RoHS-richtlijn 2011/65/EU voor verlichting. Maar wat is de RoHS richtlijn nu precies? In dit artikel leggen wij het uit. Wij delen kennis om te voldoen aan deze richtlijn om zo een veilige en duurzame mogelijke toekomst te creëren.

Maas Hagoort

Wat houdt de RoHS richtlijn in?

De RoHS-richtlijn 2011/65/EU verplicht bedrijven veilige en energiezuinige armaturen te installeren. Het doel hiervan is om bepaalde verlichtingsproducten van de markt te halen, zoals fluorescentielampen. Verder stimuleert het de ontwikkeling en gebruik van energiezuinige lichtoplossingen. Concreet beperkt de RoHS richtlijn het gebruik van zes gevaarlijke stoffen, zoals kwik in fluorescentielampen en lood in soldeersel.

Waarom is de RoHS-richtlijn belangrijk bij verlichting?

De verplichte naleving van de RoHS-richtlijn voorkomt gevaarlijke stoffen in verlichting. Bij het vervangen van traditionele lichtbronnen door LED-armaturen is het belangrijk om alle armaturen te controleren. Dit zorgt voor veiligheid en duurzaamheid. Installatiebedrijven moeten voldoen aan de beperkingen om gezondheid, milieu en veilige lichtoplossingen te realiseren en boetes te voorkomen.

'Vanaf 2023 is er een nieuwe Europese verordening in werking die bepaalde verlichtingsproducten uit de markt haalt'

Nieuwe RoHS richtlijn 2023

Vanaf 2023 geldt een nieuwe Europese Verordening voor bevordering van duurzamere verlichting. Het doel is het ontwerp en realiseren van energiezuinige verlichting stimuleren. Ook wordt de transparantie van productinformatie versterkt. Concreet zijn de volgende punten, binnen de richtlijn gewijzigd:

 

Maas Hagoort

Maak gebruik van een duurzame lichtoplossing

Vandaag de dag zijn duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke topics binnen het realiseren van lichtoplossingen. Wij helpen u met onze merkonafhankelijkheid graag bij projecten met duurzame lichtoplossingen die voldoet aan de RoHS-richtlijn. Onze engineers kunnen u voorzien van een professioneel lichtadvies dat past binnen uw situatie en welke voldoet aan de geldende normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.