03-04-2015 | Renovatie Universiteit Groningen

 

Universiteitsbibliotheek start in februari met grondige renovatie vierde verdieping

 

Zodra de tentamenperiode van januari is afgerond, wordt de bovenste etage van de Universiteitsbibliotheek Groningen grondig aangepakt. De hele verdieping wordt gestript om vervolgens te worden ingericht volgens de tekeningen van het Definitief Ontwerp (januari 2015). Medio 2015 zal de vierde verdieping gereed zijn en wordt het renovatieproject vervolgd met de derde verdieping.

Vanuit het Voorlopig Ontwerp (september 2014) is al grotendeels bekend hoe architect Anouk Vermeulen (AG Architecten) het flinke aantal extra studieplekken en de verbeterde klantenvoorzieningen wilde integreren in de ontwerptekeningen. Met de presentatie van het definitief ontwerp is nu ook bekend hoe die verdiepingen eruit zullen zien en welke materialen en kleuren daarbij gebruikt worden.
Daarmee is het uitvoeringsplan grotendeels bekend. Eerder was al bekend dat de UB een ultrasnel WiFi-netwerk krijgt, op de tweede verdieping een extra buitenterras komt, op het dak zonnepanelen worden geplaatst en een nieuw ventilatiesysteem zal zorgen voor een aangenamer binnenklimaat.
De verlichting wordt gerealiseerd door M aas & Hagoort Lampen!

Bron: rug.nl

03-04-2015 | Renovatie Universiteit Groningen