05-04-2013 | Stadhuis Weert

Het nieuwe stadhuis in Weert wordt een van de beeldbepalende gebouwen aan de Wilhelminasingel en wordt gebouwd op een parkeergarage waarin 380 auto’s kunnen parkeren. Het gebouw bestaat uit 5 bouwlagen.

De dienstverlening binnen het stadhuis is geheel geconcentreerd op de begane grond, samen met het vergadercentrum en de facilitaire ruimten. De raadzaal en de kantoren voor het gemeentebestuur en griffie zijn komen op de eerste etage. De raadzaal zal “overhangen” aan de Wilhelminasingel en heeft een hoogte van 2 bouwlagen. De overige 3 etages zijn voor de huisvesting van de ambtenaren. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid voor een 6e etage indien er in de toekomst uitbreiding van kantoorruimte noodzakelijk zou zijn.

Het is de bedoeling dat het stadhuis eind 2013 wordt opgeleverd. De verwachting is dat het gebouw in de eerste helft van 2014 in gebruik wordt genomen.

Maas & Hagoort Lampen heeft, in samenwerking met Cofely Utiliteit Zuidoost, de opdracht voor het leveren van de projectverlichting.

05-04-2013 | Stadhuis Weert