25-01-2016 | Leo Kannercollege te Leiden

Het Leo Kannercollege is een school voor voortgezet speciaal onderwijs met drie leerwegen: VMBO-t, HAVO en VWO met een capaciteit van 200 leerlingen. De doelgroep behelst kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum. Op de begane grond bevinden zich een sporthal, aula en praktijklokalen. Op een tussenverdieping bevinden zich een aantal spreekkamers. De theorielokalen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Op de tweede verdieping bevindt zich ook nog een natuur-/scheikunde lokaal.

In samenwerking met Schulte & Lestraden uit Lisse heeft Maas & Hagoort Lampen de opdracht voor het leveren van de verlichting. De lesruimten, kantoorruimten, vergaderruimten, bergingen en sanitaire ruimten worden voorzien van aanwezigheidsdetectie. De schakeling van de verlichting in verblijfsruimten zal met een daglichtregeling worden uitgevoerd. De verlichting wordt gedimd naarmate de lichtintensiteit van het daglicht in de ruimte toeneemt. Dit gebeurt evenredig zodat er altijd een constante lichtsterkte aanwezig is. Het percentage waarin het licht gedimd wordt, geeft een besparing aan energie (ongeveer 25 – 30%). Hiermee wordt de verlichtingsinstallatie zowel comfortabeler als energiezuiniger. Door het toepassen van enkele aanwezigheidsmelders wordt de lichtinstallatie in- of uitgeschakeld indien er wel/geen sprake van beweging is. Er kan zo energie bespaard worden. De installaties worden in REVIT Mep uitgewerkt als onderdeel van het BIM model.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.