29-03-2013 | Stadskantoor Utrecht

Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende drie jaar wordt gebouwd in Nederland. De gemeente Utrecht gaat het Stadskantoor langdurig in gebruik nemen. De bouw is het 2e kwartaal van 2011 gestart. De oplevering staat gepland in 2014.

De realisatie van de nieuwbouw van het Stadskantoor Utrecht is een complex en ambitieus project en bevindt zich direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland.

Het Stadskantoor zelf krijgt een prominente ingang bij de hoofdentree van het nieuwe Utrecht Centraal. Deze is gelegen bij het Jaarbeursplein aan de Centrumboulevard, de belangrijkste oost- west verbinding langs station Utrecht Centraal. Bewoners en ondernemers kunnen er straks terecht voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten. In totaal komen er 3.500 werkplekken, 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen en circa 270 kantoorgebonden parkeerplaatsen.

Maas en Hagoort lampen heeft samen met Croon Elektrotechniek de opdracht om technische- en decoratieve LED verlichting te leveren.

29-03-2013 | Stadskantoor Utrecht