Duurzame toekomst: Maas & Hagoort

 

Maas & Hagoort zet zich proactief in voor CO₂ reductie. Als ketenpartner streven wij ernaar om de ecologische voetafdruk in de keten te verkleinen. Binnen het bedrijf houdt Annemarijn de Braal zich binnen bezig met het thema duurzaamheid. In haar rol is zij verantwoordelijk voor het opzetten van verduurzamingsmaatregelen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Maas Hagoort

 

Annemarijn vertelt: “Om te beginnen meten wij de CO₂ uitstoot van Maas & Hagoort. Vervolgens minimaliseren wij deze uitstoot. Wij hebben een aantal concrete maatregelen genomen om de uitstoot te verminderen. In 2023 heeft dit geleid tot een reductie van ruim 15% in gas- en energieverbruik per FTE.”

Maas & Hagoort hoopt in mei de CO₂ prestatieladder te behalen. Dit is een onafhankelijk certificeringstraject dat aantoont dat het bedrijf actief bezig is met CO₂ reductie en met continue verbetering van haar milieuprestaties. Annemarijn legt uit: “De prestatieladder helpt ons om onze doelstellingen op een gestructureerde en transparante manier te behalen. Het traject biedt ons waardevolle inzichten waar we onze uitstoot nog verder kunnen verminderen.”

De komende tijd houden wij u op onze website op de hoogte van onze vorderingen op het gebied van CO2-reductie.