Gereformeerde Gemeente Nieuw-Beijerland

Aan de zuidrand van Nieuw-Beijerland, tussen de Buitenom en de Dorpsweg, verreist een markant nieuw kerkgebouw voor de Gereformeerde Gemeente. De nieuwe kerk biedt plaats aan ca. 900 mensen. Rondom de centrale hal komen vijf zalen met ruimte voor verschillende nevenfuncties. Het huidige kerkgebouw, gelegen aan de Middelstraat, dateert uit 1958 en is al jaren aan vervanging toe. Nieuwbouw op dezelfde plaats bleek niet haalbaar. Daarom is al in 2011 besloten om een nieuwe kerk op een andere locatie te gaan bouwen. Het nieuwe kerkgebouw wordt, samen met een nieuw te bouwen pastorie, gesitueerd aan de Dorpsweg, ten zuiden van de Kreek, nabij de nieuwe begraafplaats. De nieuwe kerk is van het zogenaamde radiaal enkelvoudige type, geschaard rondom het Woord en alle ruimten onder één dak. De toren is gesitueerd aan het einde van een lange doorgaande weg door Nieuw-Beijerland. Het casco wordt uitgevoerd in prefab beton. De gevels worden voorzien van baksteen. In de vloer wordt een ventilatiesysteem aangebracht, met roosters bij de zitplaatsen.

Gereformeerde Gemeente Nieuw-Beijerland is opdrachtgever. Onderaannemers zijn: Bouwbedrijf Boogert, Roosros Architecten en Ingenieursbureau K. van Zandwijk. Maas & Hagoort zal de verlichting verzorgen, wij zijn trots op deze nieuwe uitdaging!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.