nieuwbouw kerk Hoek

De 1 januari afgebrande Protestantse kerk in Hoek is op papier al uit de as herrezen. Met vereende krachten wordt er gewerkt aan de herrijzenis van het kerkgebouw.

Waar iedereen het voor doet, is te zien dankzij architectenbureau RoosRos uit Goes dat door de Protestantse gemeente is uitverkoren de vernieuwde kerk te tekenen. Van het ontwerp zijn artist impressies gemaakt die een aardig beeld geven van het toekomstige kerkgebouw. „We hebben het buiten redelijk traditioneel gehouden”, licht voorzitter Henk Siersema van de kerkenraad toe, „omdat veel mensen daar ook aan hechten. Er komen wel langere ramen in de rechter-zijgevel, gezien vanaf de voorzijde, waardoor het gebouw opener wordt.” Maas & Hagoort is gevraagd de verlichting te leveren voor de nieuwbouw kerk Hoek.

Van binnen wordt de kerk modern ingericht. Zo worden de banken vervangen door stoelen. Siersema: „Voor de opstelling zijn we in andere kerken gaan kijken, onder meer in Rijsenhout onder Schiphol, waar in 2013 de kerk afbrandde.”

 

nieuwbouw kerk Hoek