Renovatie Zorgcentrum Lorentzhof te Leiden

LEIDEN – De renovatie van zorgcentrum Lorentzhof in Leiden is eindelijk begonnen. De opluchting bij eigenaar Libertas Leiden is groot. Het eerste plan voor vervanging van het verouderde verzorgingshuis werd al meer dan zeven jaar geleden gepresenteerd.


In de stortkoker klinkt geraas van vallend puin. In het oude restaurant van de Lorentzhof zitten bouwvakkers te schaften. ,,Ik ben ontzettend blij dat het eindelijk zo ver is’’, zegt voorzitter Ineke van der Zande van de raad van bestuur van Libertas.

De veertig jaar oude Lorentzhof was – met zijn 118 éénkamerappartementen, kleine badkamers en slechte isolatie – al jaren uit de tijd. Eind 2007 werd een plan gepresenteerd voor sloop en nieuwbouw, dat samen met woningbouwvereniging Ons Doel zou worden uitgevoerd. Er zou een heel nieuw gebouw komen, met een restaurant, een bibliotheek, een winkeltje en een internetcafé. Slepende juridische procedures zorgden voor jaren uitstel en in die jaren vielen banken en reuzencorporatie Vestia om. Van der Zande: ,,Toen was het geld op en moesten we de bakens verzetten.’’

Het oude gebouw blijft nu staan en wordt grondig gerenoveerd. Er komen vijf groepswoningen met elk acht plaatsen voor dementerende ouderen, 27 appartementen voor ouderen met lichamelijke klachten en een aantal voor kort verblijf. Tegen de bestaande gevels worden goed geïsoleerde nieuwe gevels gezet. Alle appartementen krijgen een balkon, het restaurant een ’groen’ dak met lichtkoepels. De ingang aan de kant van de Zoeterwoudsesingel wordt vernieuwd en aan de kant van de Lorentzkade komt er een entree bij. ,,Het wordt een mooi voorbeeld van kleinschalig wonen’’, zegt van der Zande.

Als alles volgens plan verloopt, is het werk in juni 2016 klaar. Dan kunnen de bewoners, die in mei vorig jaar naar Rijn en Vliet verhuisden, terug naar hun vertrouwde stek.
Bron: www.leidschdagblad.nl

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.