Scholencombinatie Delfland

Scholencombinatie Delfland

Aan de Westlandseweg – de toekomstige Ireneboulevard in Nieuw Delft – op de hoek bij de Van Bleyswijckstraat, wordt nieuwbouw gerealiseerd voor Scholencombinatie Delfland. Daaraan is ook een sporthal gekoppeld. De school krijgt uitstekende faciliteiten voor VMBO-onderwijs in techniek, verzorging en commercie. Daarmee zal de school een belangrijke schakel in de onderwijsketen in Delft Kennisstad vormen en verbetert de aansluiting op het bedrijfsleven in Delft.
Ontwerp

De school, met daaraan gekoppeld een sportvoorziening, is ontworpen door DP6 Architectuurstudio, een Delfts architectenbureau met de nodige faam op het gebied van scholenbouw. Het ontwerp laat een in het oog springend gebouw zien met op een klein kavel toch veel buitenruimte. Het is op veel plekken transparant, waardoor voor voorbijgangers goed zichtbaar is waar leerlingen binnen mee bezig zijn.

 

Duurzaam en energiezuinig

Bovendien is het gebouw door de compacte vorm duurzaam en energiezuinig. Het gebouw krijgt zonnepanelen en een duurzaam warmtesysteem en gaat zo mee met de duurzaamheidsambities die voor Nieuw Delft als geheel gelden. De sportvoorziening is er niet alleen voor het sportonderwijs van de school, ook verenigingen kunnen hiervan gebruik maken.
Planning

In november 2015 is de nieuwbouw gestart en het gebouw is naar verwachting in november 2016 gereed. Leerlingen, docenten en andere gebruikers van de school nemen vanaf dat moment hun intrek in het nieuwe gebouw. Zij zitten momenteel nog tijdelijk in de VMBO-locatie aan de Juniusstraat. Scholencombinatie Delfland telt nu ongeveer 500 leerlingen. De nieuwbouw van de school is toegerust op 550 tot 600 leerlingen.

Samenwerkende partijen: De gemeente Delft heeft Slokker Bouwgroep B.V. opdracht gegeven om de nieuwbouw voor Scholencombinatie Delfland te realiseren. Scholencombinatie Delfland is een samenwerking tussen de VMBO-afdelingen van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft (CLD). DP6 Architectuurstudio maakte het ontwerp voor de nieuwe school. Maas & Hagoort Lampen zal zorgen voor het leveren van de verlichting.

Scholencombinatie Delfland