Bouw UvA Amsterdam van start

De nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht is van start gegaan. Met faciliteiten als een fietsenstalling waarin plaats is voor 1200 fietsen, diverse auditoriums en tv- en radiostudio’s zal dit nieuwe gebouw de studenten meer dan alleen klaslokalen gaan bieden. In opdracht van SPARK V.O.F. zullen wij de verlichting gaan leveren. In het ontwerpproces is duurzaamheid een belangrijke factor. Voor Maas & Hagoort houdt dit in dat wij alleen LED verlichting zullen leveren. Hogeschool Utrecht gaat voor BREEAM-excellent. Ze willen niet alleen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen maar ze willen natuurlijk ook een comfortabel binnenklimaat voor de studenten en docenten.

Samen met SPARK V.O.F. gaan wij intensief samenwerken voor het beste lichtresultaat!

Duurzaam en ruimtebesparend

Het Nieuwe Universiteitsgebouw vormt samen met het O|2 gebouw de vervanging van het grootste deel van het huidige Wis- & Natuurkundegebouw (W&N). Team V Architectuur ontwierp, onder leiding van architecten Jeroen van Schooten en Barry van Waveren, een ingetogen, flexibel en duurzaam gebouw, waarbij gestreefd wordt naar een BREEAM-NL Excellent certificaat. Het Nieuwe Universiteitsgebouw wordt een getrapt oplopend gebouw dat aan de campuskant zeven verdiepingen en aan de De Boelelaan twaalf verdiepingen telt.

De nieuwe parkeergarage gaat plaats bieden aan zo’n 600 auto’s en 1.600 fietsen en krijgt oplaadpunten voor elektrische auto’s. Door het ondergronds brengen van parkeren verbetert de kwaliteit van de openbare ruimte en ontstaat meer ruimte voor groen op de campus.

Het gebouw wordt verlicht door Maas & Hagoort Lampen in samenwerking met SDR Elektrotechniek B.V. Het gebouw wordt eind 2017 in gebruik genomen.