Geschiedenis van Maas & Hagoort

Na de tweede wereldoorlog begint Willem Hagoort met het maken van houten draaivoeten voor armaturen voor de schepen van de Holland America Line.  Prachtige, degelijke armaturen voor die tijd.

Hagoort Lampen groeide al snel verder tot een grote speler in de verlichtingswereld. Voornamelijk werden armaturen gemaakt en geleverd voor bijzondere gebouwen. Kerken, stationsgebouwen,  scholen, maar ook bijzondere buitenverlichting. De trots van het bedrijf was het leveren van verlichting aan de maritieme industrie, met name de cruiseschepen. In Rotterdam had Hagoort Lampen inmiddels een eigen fabriek en een plaatwerkerij en ook de toonzalen waren in die tijd bij iedereen bekend. Ondernemend als Willem Hagoort was, werden ook buitenlandse producten toegevoegd aan het assortiment. Zo werd het bedrijf dé Nederlandse distributeur voor gerenommeerde buitenlandse verlichtingsfabrikanten.

De producten van Hagoort Lampen werden overal toegepast. Een van de hoogtepunten was het verlichten van de Erasmusbrug in Rotterdam. De bijzondere band met de stad Rotterdam werd hierdoor nog eens extra benadrukt.

Een nieuw millenium brak aan.

De verlichtingsmarkt veranderde sterk. Een heroriëntatie op de activiteiten was nodig.

Door de fusie van Maas Verlichting en Hagoort Lampen in 2005 ontstond iets moois. Piet Dorst van Maas Verlichting had een duidelijke visie. Hij zag een bedrijf voor zich wat een krachtige en een onafhankelijke verlichtingsspecialist zou worden. Een verlichtingsautoriteit met een full service dienstverlening.

De rode draad werd ‘samenwerken’. Samenwerken tussen bedrijven, maar vooral met de klanten en de opdrachtgevers. Dit leidde tot een krachtige speler: Maas & Hagoort Lampen.

De productie van verlichting werd gestopt en vanuit heel Europa werden armaturen geïmporteerd. Piet Dorst stopte  in 2005 en droeg de leiding van de onderneming over aan Ad Dorst. Vanaf 2008 trad Willem Jan Zwemer toe tot de directie.

Willem-Jan en Ad zorgen samen met het hele team voor de continuïteit van de onderneming.

De laatste jaren zijn er diverse overnames gedaan en onze onderneming is diverse keren genomineerd voor een High Growth Award en de FD Gazelle.

Vanaf 1 januari 2017 zijn wij Maas & Hagoort. Vanuit 2 mooie vestigingen, en met een enorm gedreven team van vakmensen bouwen wij verder.

Samen met u willen wij geschiedenis gaan schrijven op het gebied van verlichting!