Floating Office Rotterdam

 

Het grootste drijvende kantoorgebouw ter wereld is onlangs opgeleverd en in gebruik genomen: Floating Office Rotterdam. Het door Powerhouse Company gemaakte ontwerp, inclusief een breed scala aan duurzaamheidsmaatregelen, is uniek. Het nieuwe hoofdkantoor van het Global Center of Adaption (GCA) is hiermee klimaatbestendig en energieneutraal. Doordat het gebouw grotendeels van hout gebouwd is, kan het eenvoudig gedemonteerd en hergebruikt worden. Het drijvende kantoor in de Rijnhaven van Rotterdam is hiermee klaar voor de circulaire economie.

In samenwerking met Terberg Totaal Installaties hebben wij voor nagenoeg het volledige project de verlichting mogen verzorgen. Zo zijn er armaturen geleverd die geschikt zijn voor het klimaatplafond van HC KP. Aan de raamzijdes zijn de armaturen uitgevoerd met DALI voor de daglichtregeling. Ook zijn de armaturen meegespoten in dezelfde kleur als het plafond, en zelfs in dezelfde glansgraad. Op die manier zijn de armaturen mooi geïntegreerd in het klimaatplafond.

Met een schuin lopend plafond op tweede verdieping was het een uitdaging om te voldoen aan de gelijkmatigheid en maximale verblindingswaarde, maar desondanks mag het resultaat er zijn. Doordat het project diende te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden is het een BREEAM gecertificeerd project geworden. Ook hebben wij onze partners hierin geholpen door alle bijbehorende bewijslast aan te leveren.

Foto’s: Marcel IJzerman & Sebastian van Damme

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.