HAUT Amsterdam

 

De houten hybride woontoren HAUT schittert aan de Amstel in Amsterdam. HAUT is met zijn 73 meter en 21 verdiepingen niet alleen het hoogste hybride houten gebouw van Nederland maar ook één van de hoogste ter wereld. Door het gebruik van hout is een innovatief en duurzaam bouwproces ontstaan. Hout stoot niet uit maar slaat CO2 op natuurlijke wijze op. HAUT is hiermee de eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

In samenwerking met SDR Elektrotechniek hebben wij de verlichting voor dit bijzonder mooie project mogen verzorgen. Zo zijn er onder andere in de parkeerkelder waterdichte opbouwarmaturen toegepast, maar ook inbouwprofielen in houten lamellen-plafonds in de gangen en lifthallen, trappenhuizen en op de balkons. Voor alle verlichting geldt dat het volledig voldoet aan de eisen met betrekking tot de BREAAM certificering. Hierbij valt onder andere te denken aan de lichtwaarden en de gelijkmatigheid van het licht. Maar ook aspecten als UGR-waarden (verblindingshinder) en de Ra-waarden (kleurweergave) spelen een belangrijke rol.

Gezien de houten plafonds in het complex was het een uitdagende klus een geschikte en mooie oplossing te vinden die toegepast kon worden. Hiervoor hebben wij een oplossing weten te bieden door het produceren van maatwerk armaturen met speciale bevestigingsbeugels. Op deze manier zijn de armaturen op een mooi manier volledig geïntegreerd in het houten plafond.

Foto’s: Jannes Linders Fotografie

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.