KC De Kronkelaar

 

Kindcentrum De Kronkelaar heeft intrek genomen in het prachtig, nieuwe gebouw aan de Tamarinde in Wagenborg! Het nieuwe kindcentrum herbergt OBS De Kronkelaar en kinderopvang Kids2B. Het nieuwe gebouw combineert licht en ruimte met een fijne akoestiek en heeft een mooi uitzicht op een groene omgeving.

Homij Installaties Groningen heeft ons benaderd met de vraag passende verlichting te leveren. Eén van de eisen van dit project was dat het licht diende te voldoen aan de norm ‘Frisse Scholen klasse B’. Een Frisse School is een schoolgebouw (primair- of voortgezet onderwijs) met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. In een Frisse School is aandacht voor de thema’s: energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. Op gebied van verlichting betekend dit dat er in alle lokalen gelijkmatige lichtspreiding aanwezig moet zijn.

Verder tijdens dit project was het uitdagend om in de lokalen met schuine plafonds dezelfde gelijkmatigheid te creëren. Door de helling van de plafonds schijnt het licht automatisch één kant op waardoor er aan één kant van het lokaal verblinding is. Wij hebben dit kunnen oplossen door een armatuur aan te bieden met een afscherming die het licht mooi en egaal verdeelt zonder dat er verblinding plaatsvindt. Naast dat alle verlichting voldoet aan de eisen die gesteld zijn voor verlichting in het onderwijs, is alle verlichting ook veilig doordat deze aardbeving bestendig zijn gemaakt.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.