Theodorakapel Zwolle

Theodorakapel Zwolle

De splinternieuwe Theodorakapel is sinds kort dé plek voor bezinning, cultuur en ontmoeting in Zwolle. Een prachtige parel in het hart van Zwolle. Voorheen was het een historisch gebouw. Nu is het een indrukwekkende locatie waar zelfs het houden van evenementen mogelijk is.

Het verhaal van de Theodorakapel begint in 1904. Theodora Ludovica Vos de Waal, de burgemeestersdochter van die tijd, stichtte de kapel door de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming. Waar eerst haar huis stond, bouwden ze een klooster met een pension voor oudere dames. Inmiddels maakte het klooster plaats voor woningen. De kapel bleef intact en renoveerde onlangs volledig. Door vele betrokken Zwollenaren is hard gewerkt om de kapel te behouden. Vroeger werden er alleen kerkdiensten gehouden. Tegenwoordig is het ook een trouwlocatie. Daarnaast worden er zelfs concerten, lezingen en exposities gehouden. Het mooie aan dit project was dat de kapel in oude luister is hersteld.

In samenwerking met Breman Utiliteit Zwolle leverden wij alle verlichting voor de Theodorakapel. Voor deze bijzondere locatie mochten wij een lichtplan maken. Wij verwerkten onder andere plafond opbouwarmaturen en wandarmaturen in het plan. De prachtige ronde pendelarmaturen lijken te zweven. Ze zijn de finishing touch van het project!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan hier contact met ons op.

 

Foto’s: Indebuurt Zwolle

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.