Weener XL

 

Weener XL is het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het oude gebouw van Weener XL is dusdanig verouderd dat het niet meer voldoet aan de wensen van deze tijd. In november 2018 besloot de gemeenteraad tot herhuisvesting. Onlangs is het nieuwe toekomstbestendige en duurzame gebouw aan de Oude Vlijmenseweg in ‘s-Hertogenbosch in gebruik genomen. Het gebouw bestaat uit kantoren, productiehallen, een magazijn en ondersteunende gebouwfaciliteiten. Het nieuwe pand van Weener XL is met zoveel mogelijk circulaire grondstoffen en materialen gebouwd, en is energieneutraal en aardgasvrij. Hierdoor is het één van de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch.

Van Delft Installatieprojecten heeft ons benaderd voor het verlichten van dit duurzame project. Waarbij wij met uitzondering van de lichtlijnen alle verlichting hebben gerealiseerd. Bij het creëren van de lichtoplossing hebben wij rekening moeten houden met vaste posities van de armaturen. Dit had te maken met de stramienmaat van het pand en de ‘Cross Laminated Timber-constructie’ (CLT-constructie). Dit is een duurzaam en veilig alternatief voor beton en staal. De constructie wordt gevormd door meerdere planken hout die kruislings op elkaar zijn gelijmd. Ondanks deze uitdaging hebben onze sales engineers een lichtoplossing gecreëerd met armaturen die naast het bestek van adviseur Boink Project- & Energiemanagement ook voldoen aan de NEN-EN 12464-1 norm. Op deze wijze hebben wij samen met onze partner bij kunnen dragen aan dit duurzame project.

Foto’s: Maarten van Apeldoorn, MSC

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.