De invulling van een lichtontwerp

Om een goed lichtplan te maken gaan onze lichtadviseurs in gesprek met de opdrachtgever. Hierdoor krijgen zij een zo goed mogelijk beeld van de wensen voor het project. Daarbij kijken wij naar verschillende aspecten: het soort gebouw, de functie van de ruimte en het soort werkzaamheden dat men daar verricht. En, is er een bestek waaraan wij ons moeten houden?

Maas Hagoort

Deze informatie is nodig voor het bepalen van de uiteindelijke invulling van het lichtontwerp. Zo achterhalen wij:

Vervolgens gaan onze specialisten aan het werk. Het uiteindelijke lichtontwerp bestaat uit 4 onderdelen.

1. Lichtplan advies

Een lichtplan is een plattegrond van de ruimte waarin de locaties van de armaturen en lichtbronnen worden aangegeven. Een duidelijke beschrijving dus waar wij de voorgestelde lichtproducten gaan plaatsen. De tekening is op schaal ingetekend en bevat ook informatie over het soort verlichting en de lichtsterkte. Indien gewenst kan ook aanvullende informatie in het lichtplan toegevoegd worden om de functie, de montagevorm of het lichtbeeld van een armatuur nader toe te lichten. Dit resulteert uiteraard in een kostenraming of offerte. Dit geeft een overzicht van de kosten van het lichtontwerp, inclusief de kosten van armaturen en overige lichtproducten.

Maas Hagoort
'In een armaturenvergelijk kunnen de specificaties uit het bestek gemakkelijk één op één vergeleken worden met de alternatieven'
Maas Hagoort

2. Armaturenboek

In het armaturenboek staat alle relevante informatie van de voorgestelde armaturen uit het opgemaakt lichtplan. Denk hierbij aan specificaties van het armatuur zoals de afmetingen, het type lichtbron, de kleurtemperatuur, de lichtsterkte en het energieverbruik. Naast de technische specificaties laten wij hierbij ook een duidelijke afbeelding van het armatuur, een maatschets en een toepassingsfoto zien. Zo krijgt u een duidelijke beeld en gevoel bij de verlichtingsproducten uit het lichtplan.

3. Armaturenvergelijk

In een armaturenvergelijk geven wij een vergelijkingsoverzicht van de specificaties van de in het bestek voorgeschreven armaturen en de door ons aangeboden alternatieven. Hierdoor kunnen deze specificaties gemakkelijk één op één vergeleken worden. Met het armaturenvergelijk laten wij de technische en financiële voordelen van onze producten zien.

4. 3D-visualisatie

Met een 3D visualisatie maken wij ons lichtontwerp visueel. U krijgt een realistisch beeld van de lichtval en sfeer die onze armaturen een ruimte of gebouw geven. Naast een visualisatie van het lichtontwerp kunnen wij met aanvullende dienstverlening u nog verder te ontzorgen. Hierdoor kunt u als installateur efficiënter werken en risico’s uitsluiten.

Opties aanvullende dienstverlening:

Wilt u meer informatie? Neem dan hier contact op of bel ons op 0113 – 22 36 47.

Een lichtontwerp nodig voor uw project?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.